Снимки

С матури по три предмета ще може да се кандидатства в Техническия университет в София – по български език и литература, математика и физика. Бележката от зрелостния изпит служи за вход за всички специалности с изключение на „Инженерен дизайн“. Предварителните конкурсни изпити в Техническия университет ще се проведат през април. Тестът по математика по математика е насрочен за 2 април в градовете – София, Пловдив и Сливен. На 16-ти април пък ще са предварителените изпити по математика във Видин, Враца, Плевен, Разград, Добрич, Казанлък, Кърджали, Ст. Загора и Дупница. Седмица по-късно – на 23 април ще се проведе тестът в Ловеч, Велико Търново, Монтана, Търговище, Силистра, Хасково, Ямбол, Кюстендил, Сандански и Смолян. Предварителните изпити по чужд език -немски и английски пък ще се проведат на 9 април в ТУ – София, а по английски ще се провежда едновременно и във филиала на вуза в Пловдив. Първият изпит по рисуване ще е на 16 април в ТУ – София, а композицията на 23 април. Редовният изпит по математика ще бъде на 4 юли, едновременно в ТУ – София, във филиала в Пловдив и в Сливен. На 5 юли ще е вторият изпит по рисуване, а композицията ще е на следващия ден. Препитването по чужд език ще се проведе на 7 юли в София и Пловдив. Кандидат-студентите, явили се на предварителни конкурсни изпити, могат да се явяват и на редовните конкурсни изпити, както и да кандидатстват с оценка от зрелостен изпит . В балообразуването участва по-високата оценка, независимо дали е получена на предварителен или на редовния тест по математика.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

АПИ: Ремонтът на „Тракия“ приключва в края на юни

До края на юни ще завърши ремонтът на двете платна в 22-километровия участък от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. За първи път се затваря толкова голяма отсечка и целта ни е до началото на активния туристически сезон предвидените дейности да приключат, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.