Снимки

Необикновено хвърчило се вее в сградата на общината в Мездра. Сътвориха го децата от пет забавачки, няколко училища и девет читалища. Дългото хвърчило е сглобено от 197 рисунки на тема „Любими български народни приказки” и е монтирано по парапета на стълбището в администрацията. Така всички граждани, които посещават общината, могат да се насладят на рисунките и да си припомнят приказките от детството.  На последния етаж, готова да излети, е разположена главата на импровизирания летателен апарат.

Поводът за приказното хвърчило е четвъртото издание на общинския фестивал „Магията на Мездра”, който даде старт на 44-те традиционни празници на културата „Мездра-май”. Първият ден, посветен на изобразителното изкуство показа постиженията на младите таланти.

Творбите, сред които има доста  професионално изработени, ще останат експонирани по този необичаен начин цял месец.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Руските връзки на Цветан Василев се подават от трезора на КТБ

Дебелите руски връзки на Цветан Василев изскочиха и от свидетелските показания по делото за източване на КТБ. Дори флагманът на координираната от олигарха Иво Прокопиев Фабрика за фалшиви новини „Капитал“ не успя да ги прикрие, а напротив – погрешка ги освети. Именно „Капитал“ в последния си брой за пореден път се опита да отклони вниманието на обществото с манипулативна публикация, базирана на свидетелски показания по делото за източването на КТБ.

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само атракция за публиката и силен коз в патриотичното възпитание на младите, но и източник на приходи от културен туризъм. Местните управи помагат финансово за провеждане на проявите, защото те са реклама за общините и събират много туристи не само от България.

Гимназии и бизнесът разработват учебни планове

Учебни планове и програми по специалности в 40 професионални направления започват да разработват екипи от водещи професионални гимназии от цялата страна в партньорство с представители на бизнеса и висшите училища. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на дискусия за повишаване на образователната продукция в рамките на икономическия форум в Пловдив.