Снимки

Българите луднаха по африканските жени. Почти 8 пъти са се увеличи нашенците, които искат да се женят за кенийски гражданки. Това стана ясно от коментара на почетния консул на Кения у нас Ивайло Дерменджиев, който заяви, че само за една седмица е получил три такива искания. По думите му те са се увеличили от 5 на около 40 за година. 2/3 от кенийските граждани са жени, а 1/3 са мъже. Той обаче уточни, че самата процедура е много сложна, а

документите трябва да се заверяват по два пъти- един път в Кения, втори в България, и освен в двете външни министерства се изисква и заверка от нотариус. А поради липсата на посолство у нас, именно почетният консул им съдейства. Най-близката дипломатическа мисия на Кения в Европа е в германската столица Берлин. Доскоро той е издавал и визите за посещение в Кения, но този процес вече е електронен. Отделно от това има и доста кенийски студенти, които учат медицина в Плевен. Статистиката показва, че средно на година у нас се сключват около 20 000 брака, от които около 2000 смесени. 

Дерменджиев сподели, че в Кения ловът е забранен, а наказанието е затвор. За сметка на това е позволено само фотосафари. Ако у нас за една седмица от един турист на Слънчев бряг се печели около 500 евро, то в Кения сумата е 5000 евро. Почетният консул на Шри Ланка Борислав Сарандев пък заяви, че са се увеличили мигрантите, които влизат нелегално в страната и трябва да се репатрират обратно. Така допреди пет години са репатрирали между 5 и 6 души. През 2016 година обаче техният брой е 82-ма. От началото на тази година те са 42-ма души, а до края на 2017-а се очаква да върнат в Шри Ланка още 30. Почетният консул на Израел Красимир Методиев пък се похвали, че всяка година над 220 000 израелци посещават България и предимно родното Черноморие. Той обясни още, че след атаката в Сарафово сме много по-подготвени да реагираме.

Поводът за брифинга на почетните консули бе желанието им да помагат при БГ председателството. В тази връзка на 27 септември ще има голяма конференция, за да кажат как. Именно по време на председателството в София ще има среща на ЕС – Африка, а почетните консули виждат в това възможност да представят България като добро място за бизнес и туристическа дестинация.

37 държави разчитат у нас само на почетните си консули и нямат нито посолство или консулство. Причината е чисто финансова, тъй като издръжката на една дипломатическа мисия зад граница излиза около 50 000 долара на месец, което е непосилно за по-малките държави.

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Руските връзки на Цветан Василев се подават от трезора на КТБ

Дебелите руски връзки на Цветан Василев изскочиха и от свидетелските показания по делото за източване на КТБ. Дори флагманът на координираната от олигарха Иво Прокопиев Фабрика за фалшиви новини „Капитал“ не успя да ги прикрие, а напротив – погрешка ги освети. Именно „Капитал“ в последния си брой за пореден път се опита да отклони вниманието на обществото с манипулативна публикация, базирана на свидетелски показания по делото за източването на КТБ.

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само атракция за публиката и силен коз в патриотичното възпитание на младите, но и източник на приходи от културен туризъм. Местните управи помагат финансово за провеждане на проявите, защото те са реклама за общините и събират много туристи не само от България.