Снимки

Двама турски граждани са с отнето право за влизане и пребиваване в България, трети е обявен за нежелан в страната, съобщиха от ДАНС.
От Агенцията за национална сигурност заявиха, че в изпълнение на функциите и правомощията й по противодействие на заплахи за националната сигурност и въз основа на събрани данни, са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин, който представлява заплаха. 

Втори турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като също е преценено, че е заплаха за националната сигурност.

Според събраната от ДАНС информация двамата са извършвали у нас противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация. 

По-рано ДАНС наложи принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. 

Служебният премиер Огнян Герджиков коментира пред журналисти, че турският гражданин е агитирал за изборите в Шуменско и ще бъде експулсиран от страната. 

"Понеже има една чудесна координация между МВР, ДАНС и прокуратурата, това ще бъде осъществено. Това показва, че тези органи си вършат чудесно работата. Освен това има още двама турски граждани, за които е приложена принудителна административна мярка да не влизат в България от Турция, заради това, че действат против интересите на страната ни, суверенитета и единството на нацията", добави премиерът, цитиран от БТА.
 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Турският тир със 191,2 кг хероин карал и вибратори за Холандия

Турският тир, в който на 23 май бяха открити 191,2 кг хероин, е пътувал от Иран за Белгия и Холандия. Фабрично запечатаните торби с теракол, в които бяха намерени 95 пакета с хероин, са били натоварени в Иран. Те са били транзитна пратка за Белгия. При влизането си в Турция камионът е бил допълнен с изключително любопитна стока – китайски апарати за механична терапия, както е официалното име в митническите документи на … вибраторите.

„Карла А“ e корабът, разтоварил контейнера с 6 тона наркотици във Варна

„Карла А“ се казва корабът на опериращата компания „Аркас“, от който на Пристанище Варна-Запад е бил разтоварен контейнерът с 6 тона наркотици, открити от митническите служители. Установено е, че товарът е пътувал от Китай, а за получател на стоката в контейнера е посочен румънски гражданин.