Снимки

„Докато бях министър имаше едни хора, които ми искаха оставката без всякакъв повод. Зад тази малка креслива групичка винаги надничаше физиономията на един каолинов приватизатор! Кръг около него направи опит да обсеби Червената къща, но аз им попречих“. Така председателят на парламентарната комисия по култура и медии и бивш културен министър Вежди Рашидов коментира воплите на олигарха Иво Прокопиев по повод запорът за 200 млн. лв, наложен му от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. В интервю за агенция „Блиц“ Рашидов определи твърденията на Прокопиев, че държавата иска да посегне на неговите медии, като поредната медийна спекулация на този кръг. Хора с платени от разни грантове съвести не могат да бъдат никакви морални стожери!

Не приемам да ме наставляват

олигарси с купен морал!

Каква медийна свобода може да бъде узурпирането на медийното пространство от хора, на които чужда фондация плаща за целенасочени внушения, които да разделят обществото? Това се нарича само по един начин – деморализация! Затова такива хора ме нападнаха. Те са последните, които могат да раздават морал!“, категоричен бе Рашидов. Бившият министър заяви още, че за овладяването на Червената къща в София е бил направен същия сценарий, но в по-малки мащаби, какъвто бе направен за купуването на "Каолин".

„Беше подготвено Червената къща да смени собствеността си, за да може да бъде купена на безценица. Вече не бива да бъде тайна - малко преди за втори път да стана министър, от Австрия ми се обади Иван Кръстев, чиято жена и до днес е обсебила къщата на патриарха на българската скулптура Андрей Николов, която той е дарил, за да бъде къща музей. Тези хора нямат свян пред нищо“, разказва още Рашидов. Той е категоричен, че е

имало сценарий Червена къща да

бъде приватизирана по една схема,

която те са прилагали към всичко, което приватизират.

„Да, те правят най-елементарното - нещо, което струва скъпо го купуват за 7 000 000 лева, за да го продадат за 100 милиона лева. И аз бих взел кредит за такава приватизационна сделка, но на мен никой не можеше да ми го разреши. Това че попречих на тази олигархична група да приватизира Червената къща, ги накара да ме поставят като враг №1 в техния списък! Затова много често пред прозорците ми в министерството се събираха едни "интелектуалци" и някакви европейски журналисти“, заявява още Рашидов. Бившият културен министър и настоящ депутат допълва още, че много сериозно стои зад поправката в закона, която ще даде възможност за отпадане на давността при разследване на приватизационните сделки.

„Престъпленията не могат да бъдат покрити с давност, което Прокопиев силно желае. Аз за първи път виждам български прокурор в лицето на г-н Цацаров, който има смелостта да бръкне в кофата с боклук. Много бих се радвал г-н Цацаров да изхвърли боклука! Как тези момчета станаха толкова богати, че да притежават по 200 милиона? И сега разбирам защо навремето той избяга в Сингапур! Сигурно е било заради силната любов на народа!Прокопиев и хора като него трябва да отидат там, където им е мястото!“, заявява още Рашидов като посочва, че „Слава Богу, че затворът в София не е единствен в България! Мисля, че Старозагорският затвор и този в Пазарджик не са лоши“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини