Снимки

Инвестициите в бизнес имоти от началото на годината в Русия са достигнали 3 млрд. долара, което е със 71% повече, отколкото за първите 9 месеца та 2015 г.

Най-много сделки в сегмента – за 1,4 млрд. долара са били сключени през третото тримесечие, което е над 2 пъти повече, спрямо същия период на миналата година, сочи проучванията на пазара на Cushman & Wakefield  и Colliers International - $1,3 млрд.

По данни на Cushman & Wakefield най-голямата сделка е продажбата на бизнес центъра Nordstar Tower на „Роснефт” за 385 млн. долара и офисната сграда Prezident Plaza, купени от държавната „Сбербанк” за 350 млн. долара. На100 млн. долара се оценява от консултантите придобиването от Mercury на една трета от площите в московския ЦУМ. За 54 млн. долара е продаден недостроеният хотел на московската улица „Варварка”.

Експертите от JLL прогнозират, че до края на годината обемът на сделките с търговски площи, офиси и складове в Русия ще достигнат 4 млрд. долара, което е със 74% повече от 2015 г. От Colliers International смятат, че стойността на продажбите ще е 4,5-5 млрд. долара.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

ЕК поиска Airbnb да работи по европейските правила

Европейската комисия и органите за защита на потребителите от ЕС призовават Airbnb да приведе общите си условия в съответствие с правилата на ЕС за защита на потребителите и да осигури прозрачност при представянето на цените, съобщиха от ЕК.

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

Близо 6,5 млн. лева от просрочени задължения събра НАП Добрич

6 455 684 лева постъпиха по набирателната сметка на агенцията

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП Добрич до средата на юли, след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.