Снимки

Името на депутата и наш издател Делян Пеевски цяла седмица се върти в устата на обичайните говорители на олигархията във Фабриката за фалшиви новини на задкулисието у нас. Причината за тази фиксация са разследванията, които медиите от нашата издателска група правят и чрез тях вадят наяве престъпленията на олигархичния кръг "Агнешки главички" и ментора им Иван Костов. Четете тук обзор на всички фалшиви новини, посветени на Пеевски във Фабриката за фалшиви новини:

 

Пеевски тука има - тука няма

Делян Пеевски е толкова мечтана мишена на Фабриката за фалшиви новини, че успяват да сътворят манипулации по негов адрес дори и когато абсолютно отсъства от конкретната тема.

Такъв е случаят с материал във „Фрогнюз“ на агент Академик от ДС Огнян Стефанов, който понастоящем е агент за пране на имиджа на банкера беглец Цветан Василев.Статията разказва за интервю на друго пипало на Българския Мадоф, социолога Андрей Райчев, който бе съдружник с една от фирмите бушони, чрез които Василев източи КТБ. В случая Райчев дава поредното си „умно” мнение за състоянието на медии, в което обаче по никакъв начин не споменава депутата и наш издател Делян Пеевски. В интерес на истината в текста на публикацията във „Фрогнюз“ Пеевски също не фигурира. В заглавието обаче войнствено се съобщава, че Райчев скочил на Пеевски по темата състоянието на медиите у нас.

Явно фабрикантите на фалшиви новини толкова са се зарадвали, че са успели да изпълнят поръчката за дневна доза фалшиви новини с марка „Пеевски“, че след сътворяването на манипулативното заглавие са забравили дори да го оправдаят в текста. Мисия изпълнена – Пеевски омаскарен, утре ще се измисля друго.

Междувременно напълно в традициите на пещерния комунизъм, откъдето произлиза и фамилията му, проваленият политически лидер Христо Иванов се захвана със смяна на имената на улиците. Днес задкулисните му господари прошепват, че дадена улица трябва да се казва "Пеевска", за да се удари неудобният на интересите им депутат и наш издател и съответно партията приема това като основна своя мисия и почва да слага табелки.

Утре, ако партията нареди, може да почнат да сменят и имената на хората. Звучи плашещо, нали? Не и ако четете медиите от кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове от фабриката за фалшиви новини. Според тях няма нищо лошо в тази акция. Такава беше позицията и на „Работническо дело“ по време на Възродителния процес. Вероятно предстои Христо Иванов отново да си смени фамилията на Бойкикев, както правеше в миналото, докато имаше изгода от тежкия си номенклатурен произход. След това да поиска да се върне член 1 в конституцията, „Дай, България“ да поеме еднолично властта, Лозан Панов да оглави Народния съд, Прокопиев да отговаря за пропагандата, а Цветан Василев да поеме външнотърговските дружества. Командира да стане пак Първи, а Антоанета Цонева – Цола Драгойчева. Днес може и да го наричат флашмоб, но историята показва, че когато едни хора започнат еднолично да прекръщават разни неща, тези, които прекръщават улици, обикновено са същите, които строят и трудови лагери.

 

Пеевски виновен и като го няма

Щатният сътрудник на фабриката за фалшиви новини и бивш служител на Държавна сигурност с псевдонима агент Сашо – Илиян Василев, завъртя наново старата опорна точка, че Делян Пеевски е виновен за всичко на света, дори и когато го няма.

В случая агент Сашо „анализира“, че имало „доказана намеса на Пеевски в Нова тв“, в контекста на освобождаването на Ани Цолова и неуместните коментари на Антон Тодоров по неин адрес. „Доказаната намеса“ се състои в това, че от няколко дни „Капитал“ и компания прокарват манипулацията, че 3 месеца по-рано в свое участие Йордан Цонев от ДПС изпратил от името на Пеевски на екипа на Нова тв много поздрави и затова, видите ли, 3 месеца по-късно Цолова напуснала ефира. Апропо, поздравите бяха към целия екип и в отговор на въпрос на другия водещ - Виктор Николаев. А кой друг през това време е пращал поздрави на колегите и въобще какво общо има Пеевски с Нова тв, никой от медиите във фабриката за фалшиви новини не си прави труда да проверява. Нито да обяснява. Истината е, че едното няма нищо общо с другото, но това никак не помага за сътворяването на фалшиви новини и затова медиите от фабриката само повтарят тази опорна точка, докато старото ченге Илиян Василев не излезе да каже, че след като е повторена сто пъти, тази лъжа вече е „доказана истина“. Методът е познат, нали? Преди Прокопиев го използваше Йозеф Гьобелс.

 

Пеевски пак намесен във фалшива новина

Депутатът от ДПС Делян Пеевски отново бе използван в опит да се създаде фалшива новинаи в петък, чрез която да се измести посланието на ДПС и АЛДЕ националистите да бъдат отстранени от управлението на България.

Познатият от фабриката за фалшиви новини метод за наводняване на публичното пространство с манипулации с цел изместване на фокуса от неудобни факти вчера бе изпълнен точка по точка. Този път жертва на манипулацията бе самият председател на четвъртата по големина формация в Европейския парламент Ханс ван Баален и отново бе използвано името на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски, което е любимата дъвка на фабриката за фалшиви новини.

Ханс ван Баален посети България, за да гостува на конгреса на Европейската либерална младеж, който се провежда в София при домакинството на младежката организация на ДПС. В рамките на визитата си високопоставеният европейски политик посети Народното събрание, където даде съвместна пресконференция с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

На фона на острите изявления по повод пагубното за България участие на националистически формации в правителството и искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов заради скандалните му ултиматуми към медиите, изненадващо в темата бе намесено името на Пеевски. Ван Баален бе попитан какво е чувал за „най-могъщия член на ДПС Делян Пеевски и дали се е срещал с него“. Очаквано лидерът на АЛДЕ отговори, че няма как да познава поименно всички членове на формациите от семейството на АЛДЕ, а Карадайъ коментира, че няма проблем ДПС да отговаря на въпроси за Пеевски, но това трябва да стане на друга пресконференция, тъй като настоящата не е на тази тема. Репликата на Карадайъ моментално бе подхваната от медиите на олигарха Иво Прокопиев от кръга „Капитал“ и техните присъдружни сайтове от фабриката за фалшиви новини и към сериозните послания на АЛДЕ бе пришито, че „ДПС обещали специална пресконференция за Пеевски“.

На някои колеги не им хареса позицията на Европа към националистите и явно се опитаха да изместят темата в друга посока, коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. По думите му въпросът към Ван Баален за Пеевски е бил опит за измъкване, защото в него не е имало никаква конкретика, а просто е хвърлено едно име в публичното пространство. „ДПС няма проблем да коментира каквото и да било за Пеевски, за Карадайъ и за всеки от партията, стига да има, разбира се, какво да се пита и да се направи на подходящото мероприятие. А в случая нито събитието имаше общо с това, нито дори имаше конкретен въпрос“, обясни Карадайъ. Иначе по темата на вчерашното събитие лидерът на ДПС беше категоричен, че не само, че Симеонов трябва да подаде оставка от правителството, а и националисти и радикалисти не бива да се допускат въобще във властта. Той припомни аналогичните ситуации в Холандия, Франция, а в момента и в Германия, където и леви, и десни се обединяват в тезата си да не се допускат такива формации в управлението. „В България не стига, че без да има нужда от тях ГЕРБ ги включва във властта, но и нещо повече - опитват да им подражава. Такъв е случаят с г-н Красимир Велчев от ГЕРБ, чиято оставка като шеф на комисията по вероизповеданията в НС ние поискахме заради езика на омразата“, коментира Карадайъ. „В конкретния случай - заплахи към медиите, видяхме оставка на един народен представител от ГЕРБ. Беше правилна постъпка, но Валери Симеонов направи нещо още по-сериозно в същата медия, а след това продължи в тази посока. Това са хора, които нямат място в институциите. От тази гледна точка ние сме поискали оставката на Симеонов, но виждаме, че някои медии, които гравитират около него и около тях, се опитаха да изместят темата“, добави още председателят на ДПС. Той добави, че има и други теми, по които националистическите формации, участващи в българското правителство, също са са отворени – като например оградата по границата и каналджийството на бежанци. „На тези въпроси все някой трябва да се отговори и може би от тази гледна точка се правят опити да се измества темата на разговора“, заяви Мустафа Карадайъ.

 

Пеевски поставен под общ знаменател

Името на депутата от ДПС Делян Пеевски за пореден път бе използвано за съшиването на фалшиви новини с бели конци. Този път неуодобния за олигархията народен представител влезе в устата на обвиняемия за стотици милиони щети към държавния бюджет ексминистър на икономиката Румен Овчаров. Известният с прозвището си Дългия инкасатор политк обясни, че Пеевски бил повече от ДПС и една партия му била тясна. Дългият инкасатор, както го наричат собствените му съпартийци заради финансовите потоци, които бе свикнал да прихваща, хем искаше да пусне кьорфишек, че управляващите правят далавери във военната индустрия, хем силно желаеше да накисне Пеевски, макар той да е от опозиционна партия.

Обяснимо е, че Р. Овч. не иска да атакува цялата ДПС, а само един конкретен човек, тъй като само изданията на мишената му „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и Агенция Монитор непрестанно разкриваме далаверите на олигархията и престъпните сделки на прехода, над които се спуска именно и дългата сянка на Р. Овч. Само обвинението срещу него по АЕЦ „Белене“ e за ощетяване на данъкоплатците с 200 млн. евро , а това за мини „Бобов дол“ е за 9 млн. лв. макар да стана ясно, че държавата е можела да прибере още 70 млн. лева, ако не беше станала далаверата с рудника. Апропо, навсякъде, където е нужно, да се посочи името Пеевски за забъркването на тлъста фалшива новина, сайтът на обвиняемия олигарх Огнян Донев „Клуб Зет“ лично се грижи за това. В публикацията, посветена на интервюто на Р. Овч., например има бележки под линия къде „авторът е искал да каже“ Пеевски.

Паралелно с това сламеният политически лидер Христо Иванов също употреби името Делян Пеевски в „тежък анализ“, изпълнен с манипулации в посока лобиране в съдебната система. За мокрите сънища на задкулисните господари на Иванов за овладяване на Темида се знае отдавна, но неуспехите на това лоби гарантирано се оправдават с Пеевски. С кадровите решения в съдебната система депутатът и наш издател няма нищо общо, както и с военната индустрия. Общото е, че там са настъпени интересите на олигархията, а ние зорко следим за това и го съобщаваме на нашите читатели. Следователно нашият издател Делян Пеевски винаги е намесван. Затова не е учудващо, че фалшивите новини по негова адрес идват под общ знаменател и от леви, и от десни. Просто олигархията няма цвят.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.