Старши-учителите ще вземат 75 лв. отгоре

След увеличението на възнагражденията от 1 октомври

Старши-учителите ще вземат 75 лв. отгоре

750 лв. основна заплата за директор на училище

Старши учителите у нас ще получават със 75 лв. по-високи заплати. Това става ясно от публикувания от Министерството на образованието и науката проект за изменение на наредба 1 от 2010 година, с която се определят минималните основни заплати в училищата, детските градини и обслужващите звена. Увеличението влиза в сила със задна дата от 1 октомври 2015 година.

Наредбата разписва размерите на минималните основни заплати по длъжности. Индивидуалните месечни възнаграждения се определят от директора на училището/детската градина.

Проектът предвижда най-голямо да е увеличението на старшите учители и старшите възпитатели - със 75 лв. Така те от 550 лв., които са вземали досега, ще получават по 6325 лв. месечно възнаграждение. 750 лв. ще стане основната заплата на директор на училище или детска градина, след последното увеличение на заплатите на педагозите у нас. Със 70 лв. се увеличават възнагражденията на всички останали длъжности. След промяната младшите възпитатели ще се разписват под фиш от минимум 600 лв. на месец, а главните учители – поне 660 лв. на месец.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.