1800 седмокласници на миниматура по чужд език

1800 седмокласници на миниматура по чужд език

1823 седмокласници са избрали да се явят на миниматурата по чужд език. Национално външно оценяване се провежда по 6 езика – английски, немски, френски, италиански, испански и руски език.

Най-много желаещи има за изпита по английски - 1744 ученици. От тях 625 са от София, 130 са във Варна, а по 121 желаещи за изпит по английски има в област Благоевград и София-област.  Малко под сто са седмокласниците в  Бургас, Велико Търново, Добрич, Разград и Шумен, които също искат да държат изпит по английски език.
Интерес има и към изпита по немски език. 37 ученици от цялата страна са пожелали да се явят на него. Национално външно оценяване  по руски език към са избрали 29 седмокласници. На тест по италиански и френски език ще ср явят по 6 ученика. Само един пък  е пожелал да провери знанията си по испански език.
В областите Кърджали, Сливен и Смолян има само по двама ученици, желаещи да държат изпит по английски език.
В две области - Враца и Ямбол, седмокласниците не са пожелали да се явяват на изпит по чужд език.
Изпитът, който е по желание, започва в 9 часа и продължава 60 минути. Той включва три компонента – слушане и отговор на въпроси към чутите текстове, граматика с въпроси с избираеми и кратки свободни отговори и писане на кратък текст по зададена тема. За всеки компонент учениците имат по 20 минути.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.