Снимки

 

Министерството на здравеопазването настоява Европейската агенция по лекарствата да бъде преместена от Лондон в София. Тя трябва да промени местонахождението си след Брекзит, съобщиха от здравното ведомство.

България отговаря на всички критерии с изключение на един – няма свободна сграда за агенцията. Такава обаче може да бъде построена в случай, че страната ни бъде избрана за домакин на агенцията, каза заместник здравният министър д-р Мирослав Ненков и уточни, че изборът ще бъде през ноември.

Той поясни, че това е структурата, която разрешава, управлява и наблюдава лекарствения пазар на територията на целия Европейски съюз. В нея работят 800 души.

Много ми е неприятно да слушам всякакви хора, които по всякакви начини обясняват как нямаме шанс. Това не е вярно, займи заместник-министър Ненков. Какво й е на София? Какво й е лошото на България, че да не може тези сериозни професионалисти да дойдат при нас? Кое й е лошото на България, освен че е бедна, пита той.

Д-р Ненков призна, че ако спечели някоя от големите столици, би възприел това като доказателство, че Европа върви на две скорости.

Със зъби и нокти ще се борим да представяме нашата столица и нашата страна пред държавите, които смятаме, че има смисъл, за да гласуват за нас, да им покажем, че ако дойде агенцията тук, за всички ще бъде добре, каза още той и изтъкна, че ако тя бъде позиционирана в България високоплатените й служители ще си харчат парите тук.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Два нови автомобила за пациенти на хемодиализа във Велинград

Два нови автомобила, които ще обслужват пациентите на хемодиализа в региона, закупи Общинската болница във Велинград. Специализираните автомобили са купени по решение на Общинския съвет в курорта на лизинг и за тях е била обявена обществена поръчка за 40 000 лева.

30 години инвитро в България

Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе, заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет. Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г.

Кмет се потроши след падане от 5 м, ударил го ток

С тежки счупвания на бедрото, ръката и ямката на тазобедрената става бил приет в Клиниката по ортопедия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив кметът на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф. Преди няколко дни той се качил на стълба, за да смени крушките в уличните лампи и да е светло вечерно време на хората от селото. В този момент обаче го ударил ток, кметът политнал от стълбата и паднал от 5 метра височина.