Снимки

Мейли от пощата на Радосвета Василева в КТБ уличават щерката на банкера беглец, че и тя, и родителите й лъжат, обяснявайки, че е млад научен работник, нямал и представа какво се е случвало в трезора. Именно с това обяснение те стартираха кампанията срещу повдигането на обвинението на Василева за пране на пари. Мейлите, публикувани от Блиц, обаче категорично показват, че Младша не само е била наясно, при това в детайли, с работата в КТБ, а дори е колела и бесела в трезора. Така например в едно от писмата, адресирано до изпълнителните директори на трезора, високопоставени служители в него и дори до баща й Цветан Василев, т.нар. научен работник много информирано обсъжда коледните възнаграждения в банката, като разяснява, че те ще са по 1500 лева на калпак, но не и за хората с наказания – те щели да вземат 500 лева. Василева не пропуска и да скастри служителите, които са били порицани, като стяга редиците с репликата: „Припомням, че според българското законодателство три закъснения дават право на дисциплинарно уволнение, така че е крайно време да спрем да се лигавим“. Друг мейл показва, че е карала директорите да наказват служители заради неспазване на заповедите й, а провинилите се са й давали лично писмени обяснения за поведението си. В следващо писмо Василева открито обявява: „Заплатите ги плаща баща ми, той преценява: Всичко е делегирал на мен и на Любо“. В мейл до ръководството на мастития кредитополучател „Хелт енд уелнес“ пък открито заявява: „Решаваме единствено аз и баща ми, а на този господин вече му е казано „не“.....“

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Алма матер отбелязва 24 май с тържество

С академично тържество в Аулата на Софийския университет ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май най-старото висше училище в България.