Снимки

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов ще предложи на Министерството на туризма да се осигури водноспасителна дейност на плаж Болата, до каварненското село Българево. Както е известно, плажът е неохраняем, а в момента тече обществено обсъждане за изваждането на Болата от резерват „Калиакра“. Предложението е за един пост спасители за летните месеци, тъй като плажната ивица е с висока посещаемост и ако не бъде отдадена под наем или на концесия от министъра на туризма, да се гарантира безопасността на туристите, които посещават плажа.

Областният управител на Добрич предлага да се осигури водноспасителна дейност общо на 5 от неохраняемите плажове по Добруджанското Черноморие за лято 2018.

Комисия, сформирана със заповед на областния управител, извърши обход на всички 13 неохраняеми плажа на територията на трите морски общини. След направените огледи на място и предвид посещаемостта на всяка една от плажните ивици без стопани през активните летни месеци в Министерството на туризма е изпратено предложение с пет схеми за разполагане на водноспасителни постове. И това лято областният управител предлага да има един пост на плажа „Дуранкулак“, в т.ч. къмпинг „Космос“, два поста на плаж „Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа“, един пост да бъде разположен на „Русалка – голям плаж“ на територията на община Каварна, два поста да има през летните месеци на плаж „Фиш-фиш – нов“ в община Балчик и един на Болата.

Очаква се одобрение на изпратените пет схеми, след което ще бъде стартирана процедура по избор на изпълнител за осигуряване на водноспасителна дейност на посочените плажове.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Цената на електронните винетки ще зависи от класа на пътя и състоянието му

С въвеждането на тол системата ще има различни тарифи за различните класове пътища, като за тези в най-лошо състояние няма да се плаща, докато не бъдат ремонтирани. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов, който взе участие в заседание на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Започна асфалтирането на улиците в Мизия

„За една седмица ситуацията в Мизия е преодоляна, почистени са улиците и започна тяхното асфалтиране“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след като се запозна на място с възстановителните работи след наводнението в Мизия.

До 15 септември пускат едната лента по главния път II-86 Смолян-Мадан

До 15 септември ще бъде пуснато движението в едната лента по главния път II-86 Смолян-Мадан в засегнатия от свлачище участък край село Влахово. Това обяви пред журналисти председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов. Той напомни, че свлачището е едно от най-големите по републиканската пътна мрежа заради което се е наложило спешно изграждане на временен път, по който се осъществява движението в момента.