Снимки

Поне веднъж в годината - около 8 март, повечето мъже се присещат, че слабите им половинки трябва да бъдат почетени – дали с карамфилче в целофан, дали с лакомства, дали с луксозно бельо. Такива тривиални жестове никога не биха впечатлили жените, включени в тази класация. Твърде силни, твърде независими, те биха затруднили и комплексирали всеки мъж. Ето кои са най-загадъчните и донякъде стряскащи женски образи.

10. Банши

Банши предвещава скорошна смърт.

Нейните писъци могат да смразят кръвта на всеки. Не е препоръчително да бъде ядосвана, защото това, което ще последва може да е смъртоносно изживяване. Суетна е, защото непрекъснато реши косата си и то със старание, което може да влуди всеки. Малцина са я виждали на живо, защото Банши е жена призрак. Пискливата дама, която се среща в ирландската и шотландската митология, има опасен имидж.

9. Горгона

Горгоната вкаменява с един поглед.

 

Може би оттук идва сравнението на жените със змиите. Горгоната прилича досущ на жена, но е противно същество, което кара мъжете да се вкаменяват. Не е най-умната, след като може да допусне грешката да се взре в огледалото и то при положение, че знае колко смъртоносен може да е нейният поглед. В древногръцката митология горгоните са три . Стено, Евриала и Медуза. Само последната е смъртна, така че тя е донякъде по-малкото зло. Не забравяйте – горгоните само приличат на жени, но всъщност са крилати чудовища, които хапят отровно. Една от причините да вкаменяват всичко насреща си може би е продиктувана от желанието да си пълзят на воля сред камънаците. И да съскат на мъжете, които имат неблагоразумието да им се пречкат.

8. Харпия

Харпията няма угодия.

Алчни, ненаситни и нечистоплътни – те са същински вещици. И се държат точно като такива. Според митовете отвличат малки деца. Какво ги правят впоследствие е въпрос на интерпретации. Харпиите имат остри зъби, така че трябва да сте нащрек в тяхно присъствие, за да не пострадате. За разлика от предишния колективен образ, те имат дълги и разкошни буйни гриви. Косите им при това изобщо не съскат. Свирепи и злобни са, но тези им качества избуяват, само ако са провокирани. Не ги ли закачате, ще кротуват. С тези крила и човки, с които най-често ги изобразяват, харпиите са си живи кокошки. Така само си мислите, докато не забият във вас

7. Ламия

Ламията е змия от кръста надолу.

Тя също е чудовище. И то не какво да е, а същинска змия. Поне от главата надолу. Когато премига невинно с очи, мъжете губят ума и дума. А после се вайкат, че ламията им е изпила кръвта. Сякаш не са си го търсили. Що-годе безопасни са, само когато спят. През останалото време никога не е излишно да сте нащрек. Иначе Ламия ще ви съблазни и употреби както си знае, а след това просто ще прекрачи трупа ви и ще продължи напред, устремена към следващата си жертва.

6. Нага

Нагата е огън жена, жив дракон.

Ако ви се струва вече, че се разхождате из терариум, вина за това има и следващата избраничка в класацията. Нага е псевдо-дракон, същество с глава на жена и змийска опашка. Понякога я изобразяват и като русалка. Изглежда симпатична и добронамерена, но това изобщо не е така Ядосате ли я, върху главата ви ще се изсипе същински порой, така че по-добре не рискувайте. За честта на пагона – нагите са обикновено от женски пол, но има и мъжки индивиди, които по нищо не се различават от тях. Нищо ново под слънцето, както се казва.

5. Русалки

Русалката иска мъжете на дъното.

Където и да се намират, те винаги плуват в свои води. Често ги бъркат със сирените, но има някои разлики. Една от тях е, че русалките имат опашка, докато сред сирените има и двукраки. Освен това русалките са идеалните жени от мъжка гледна точка, защото не говорят. Но и тук не е зле да си имате едно наум – те са истинско корабокрушение и този, който се навърта близо до тях, ще го разбере много скоро.

4. Сирени

Сирените са коварни създания - прелестният им глас е примамка.

Омайна визия и глас, но в красивите им глави се кроят пъклени планове. И сирените няма да се откажат, докато не ви потопят напълно. После се обяснявайте колкото щете, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Остап Бендер никак не ги разбира тези неща. Срещу сирените няма полезни ходове. Пускате се по течението и отплувате, пък докъдето стигнете.

3. Кентаври

Как се наричат женските кентаври - дали кентавреси?

Как  е по-правилно да се каже: жена кентавър или женски кентавър? Което и от двете да изберете, ясно е като бял ден, че е едно и също, така че не се правете на наивници.

Кентавърките са слабо представен вид. По-често на картинките изобразяват мъже като полухора-полуконе. Но да не забравяме, че риба се лови най-добре в мътно море. А кентавърките са свикнали с такова отношение и много добре се възползват от това, че ги класифицират като мъжки момичета.

2. Дриади

Дриадите са покровителки на дърветата, мъжете не ги вълнуват, освен ако не се занимават с градинарство.

Те са нимфи, покровителки на дърветата. Никой мъж не е достоен за тях, освен ако не се занимава с градинарство. Тогава, по изключение, те може да проявят снизходителност и да го забележат. Нищо повече. Тези нимфи са донякъде безполови същества. Не се възпроизвеждат, не се поддържат и е странно как изобщо през вековете не са се трансформирали в брадати гномове. А може и да са. Толкова добре се прикриват в клоните на дърветата, че никой не може да съзре женствените им черти. Ако изобщо имат такива.

1. Сукуби 

Сукубите са опасни нимфоманки.

Класираме ги на първото място, защото те олицетворяват мъжката мечта за жената нимфоманка. В този случай обаче важи израза: „Внимавай какво си пожелаваш!“. Сукубите осъзнават отлично женската си сила и се възползват от мъжете.Бурните им изпълнения в леглото водят до тежък сутрешен махмурлук. Мъжът, преспал със сукуба, е като изцеден лимон. Колкото и да се напъва, няма да си спомни какво точно са правили, защото нимфоманката, която си е женски демон, му изпива жизнената енергия. Тези съблазнителки са наистина уникални. Толкова са добри в това, което правят, че мъжете не забелязват изобщо малките им рогца, копита и крилца. Сукубите не могат да летят. Крилата им помагат да омекотяват удара, когато подскачат от камък на камък в ада, в който повличат и сексуалните си партньори, защото те обичат да командват подчинените си и да демонстрират превъзходството си над тях.

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В над 11 млн. френски парфюми има от българското „течно злато“

2/3 от големите парфюмерийни къщи в света, които произвеждат над 2,3 млн. парфюми, използват за тях българското „течно злато“, както е известно розовото масло. За последните 5 години един от най-големите родни производители на розово масло - „Българска роза” АД – Карлово, е доставила на водещите производители на парфюми масло от роза Дамасцена, вложено в над 11 млн. парфюми от световноизвестни марки.