Снимки

Повече хора виждат в интелигентните представители на човешкия род свръхчовеци. Смятат, че щом мозъкът им помага в ежедневието, то те не се сблъскват с проблемите на обикновените хора. Те се борят с малко по-различни проблеми от другите, но самотата и чувството, че си неразбран често ги съпътсват. Ето 6 трудности, които се срещат при интелигентните хора:

 

1. Несъществените разговори не Ви допадат

Да разговаряте на злободневни теми може да е голямо затруднение за Вас. Това е така, защото мозъкът Ви е пълен с велики идея, чакащи реализация, а теми като наука, изкуство и философия рядко се срещат в разговорите през деня. Това Ви кара да изпитвате чувството, че си губите времето и се задушавате в списък от социално-приемливи готови фрази.

 

2. Мислите повече отколкото говорите

Мозъкът Ви работи така, че да търси всички възможни решения и отговори на даден проблем и затова Ви отнема повече време да изговорите мислите си. Освен това, ако не сте сигурни в правотата на мнението си, ще замълчите. Проблемът с общуването се корени във факта, че повече хора не разбират мисловния Ви процес и Ви определят като странни, интровертни или скучни.

 

3. Работата често Ви отегчава

Желанието на мозъка Ви да бъде предизвикван го оставя в състояние на търсене на нови идеи и проекти и така трудно довършвате започнатото. Още повече, че шефът Ви просто иска да си свършите работата и надали ще съчувства на желанията Ви.

 

4. Мислите повече, действате по-малко

Трудно е да мислиш в свят, където всички действат. Имайки прекалено много идеи в главата, то понякога пропускате момента, когато трябва да направите първата крачка към успеха. За съжаление, хората виждат тази липса на действие като мързел.

 

5. Не Ви смятат за много социален

Този проблем е следствие от предишните. Отбягвайки безсмислените разговори, говорейки по-малко и чувствайки се по-удобно мислейки, а не действайки, Вие сте възприеман като странен и не достатъчно социален. Това слага допълнителна тежест върху Вас и започвате да следите действията си по-подробно, което, за съжаление, пречи още повече.

 

6. Трудно е да се влюбите

Последно, търсенете на любовта е по-трудно за Вас отколкото за другите. Тъй като сте по-аналитични, предпазливи и независими, сте възприемани като надменни и трудни за угаждане. Освен това, рядко сте спонтанни и така интересът на сърцето Ви губи интерес към Вас.

 

Колкото и да е трудно да сте себе си и да се борите с ежедневието, никога не спирайте да растете. Изразявайте същността си още повече, за да разберат другите с какво могат да Ви помогнат. Така ще намерите допирни точки и ще се почувствате по-добре.

Източник: lifehack.org

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Вулканът Килауеа бълва скъпоценни камъни

Вулканът Килауеа, който залива с лава Хавай, рани един човек и разруши десетки домове, започна да сипе скъпоценни камъни. Удивителното явление обаче няма да компенсира местните жители, тъй като стойността на минерала оливин не е висока, въпреки че, според преданията, е бил любимият скъпоценен камък на Клеопатра.