1600 първокурсници са се записали  досега в Русенския университет

1600 първокурсници са се записали досега в Русенския университет

Висшето училище получи висока акредитационна оценка

1600 първокурсници са се записали досега в Русенския университет, но броят им може да нарасне до началото на учебната година, тъй като е обявен допълнителен прием. Това съобщи днес на пресконференция в Русе ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. Христо Белоев.

Незаети са около 250 места и те са предимно в инженерните специалности. Още при първо класиране са запълнени бройките за акушерки, медицински сестри и кинезитерапевти. В бизнес специалости са заети всички места държавна поръчка и още 30 души са се записали за платено обучение. При първо класиране са запълнени и 60-те места за педагогическите специалности. Досега 130 първокурсници са заявили желанието си да учат във филиала на висшето училище във Видин.

Проф. Белоев каза още, че Русенският университет започва академичната година с изключително висока акредитационна оценка. В края на юли след извършени редица проверки Националната агенция по оценяване и акредитация му е дала оценка 9,44 по десетстепенната скала.

„Всяко покачване в скалата след 9 в системата е изключително трудно. Предишната оценка от акредитацията ни бе 9,28, а ние успяхме да я повишим, доказвайки, че сме университет-гарант за развитието на региона“, допълни проф. Белоев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.