Мистериозна смърт на 54-годишен мъж потресе пловдивското село Черноземен. Стоян Ненчев, който бил заврян зет в селото, бил открит около 6 часа сутринта на 1 януари с разцепена глава в дома си, а цялата стая около трупа му била покрита в кръв. На място била повикана полиция, а съпругата на Стоян – Димитринка, била задържана за 24 часа в районното управление в Хисаря.

Първоначалните подозрения на криминалистите били, че става дума за убийство. Отношенията между Стоян и Димитринка Ненчеви били обтегнати от години заради пиянството на съпруга. Той много работел, но когато се запиел, го правел дни наред. Купувал си алкохол и пиел или вкъщи, или по приятели, но запивката продължавала по над 20 дни. След това се прибирал вкъщи, изтрезнявал, а когато изкараните от него пари бивали похарчени, започвали скандалите с жена му. Преди година Димитринка спечелила дело в съда за ограничаване на достъпа на мъжа й до общия им дом. В същото време Стоян бил и много работлив. Хващал се на частно по нивите или по домовете на хората за дневна надница от около 20-25 лева и когато припечелел някой лев, Димитринка го съжалявала и го прибирала обратно вкъщи.

На 1 януари рано сутринта съпругата отишла да уведоми властите за смъртта на Стоян и да поиска издаване на смъртен акт. Първата й версия била, че той се прибрал вкъщи и умрял на кухненската маса, където го намерили в 6 часа на 1 януари. Друго нейно обяснение било, че около 1 часа в Новогодишната нощ синът им, който живеел заедно с тях в Черноземен, ставал до тоалетна и чул баща си да говори нещо с пиян глас. Трета версия гласяла, че двамата с мъжа й се скарали в новогодишната нощ, защото Стоян бил пиян. По време на скандала съпругата го цапнала веднъж по главата с чиния. След това мъжът отишъл да спи и на сутринта бил открит вкочанен.

В дома им на 1 януари отишла личната им лекарка, която обаче, виждайки голямото количество кръв в стаята, се усъмнила в естествената смърт на мъжа и уведомила полицията. На място в Черноземен се изсипали поне 20 полицаи и криминалисти, които открили Стоян не на кухненската маса, а в леглото му. Челото му било разцепено и разследващите на свой ред заподозрели убийство. При първоначалния оглед станало ясно, че часът на смъртта вероятно е бил вечерта на 31 декември, само няколко часа преди Нова година. 

Тялото на Стоян било откарано за аутопсия в Съдебна медицина, откъдето обаче били категорични, че няма данни за насилствена смърт. Раната на челото му не била животозастрашаваща. Съдебните лекари установили, че човекът е имал сърдечно заболяване. Сърцето му било много голямо, а черният му дроб бил разяден от алкохола. При аутопсията станало ясно, че мъжът е починал най-вероятно от инфаркт.

На младини Стоян работел в малък цех в селото за производство и пакетиране на ацетонови и лакови продукти, но впоследствие предприятието било закрито и работниците били съкратени. Тогава мъжът се пропил и започнал да създава проблеми. С жена му имат две деца – освен сина, имат и дъщеря, която не живее с тях в селото. 

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Стоки-менте за над 285 000 лв. бяха конфискувани

Ментета за над четвърт милион конфискувани на Златните

Стоки-менте за над 285 000 лв. бяха конфискувани

Стоки-менте за над 285 000 лв. бяха конфискувани при специализирана акция в магазини за дрехи и аксесоари в курорта „Златни пясъци”, съобщиха от варненската полиция.

Излязъл да повръща на необезопасена козирка на хотела и паднал от 8 метра върху друга козирка

Загиналият в Хисаря фермер бил много пиян

Излязъл да повръща на необезопасена козирка на хотела и паднал от 8 метра върху друга козирка

Загиналият миналия петък 53-годишен фермер в хотел в курортното градче Хисаря е бил много пиян. Той починал на място, след като паднал от 8 метра височина от необезопасена козирка в комплекса върху друга козирка. Малко преди фаталния полет мъжът бил видян от познати да се разхожда из хотела с бутилка с концентрат в ръка.