Снимки

Преди разузнавачите говореха в обувката си, но съвременните шпиони може да се обадят по телефона, като просто пъхнат пръста си в ухото. Миналата година Sgnl направи това възможно с помощта на каишка за часовник, а сега технологията е интегрирана в още по-малко устройство за носене, пръстен. Пръстенът Orii позволява на носещия го да приема повиквания, само чрез докосване на ухото си, благодарение на технологията за костна проводимост, която изпраща вибрации през ръката, стимулирайки директно малките ушни кости, отговорни за слуха.


През годините технологията на костна проводимост бе интегрирана в слушалки и каски за велосипеди, позволявайки на потребителите да слушат музика или да приемат повиквания, като същевременно чуват звуци от заобикалящата ги среда. Orii предлага тази технология в най-малкото устройство до досега, въпреки че все още изглежда доста голямо за пръстен.


Orii функционира като умен часовник, който се свързва с телефона посредством Bluetooth и след това може да бъде използван за проверка на известия и приемане на повиквания, без да е необходимо телефона да се изважда от джоба. Когато има входящо повикване, пръстенът вибрира и мига светодиод, а приемането на повикването се осъществява, като потребителя постави пръста до ухото си.


Според компанията, костната проводимост предоставя много добро качество на звука, докато два потискащи шумове микрофона вградени в пръстена гарантират, че човекът който се обажда ще чува също толкова ясно. Тези микрофони може да се използват и за изпращане на гласови команди към Siri или Google Assistant, за да извършват всички обичайни функции без телефон.
Освен обажданията и известията могат да бъдат филтрирани от Orii. С приложението потребителя може да избере кои известия да се получават през пръстена и да зададе конкретен цвят на светодиода за всяко приложение или контакт, за да знае само с поглед какъв вид известие получава.


Orii е доста обемисто бижу, но привличането на внимание е неизбежно, особено когато разговаряте на публично място с поставен в ухото пръст.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Трактор с автономно управление

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Вече има автономни автомобили, автономни камиони и автономни автобуси, а сега производителят на дизелови двигатели от Осака, Yanmar представи нова линия от роботизирани трактори.

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.