Българската „Строителна механизация“ АД, която от години е специализирана в осъществяването на безизкопно поставяне на тръбопроводи ще започне работа в Куба, съобщи изпълнителният директор Стефан Желязков.

 Вече е подписан специален меморандум в Хавана, по силата на който предстои да бъде създадено смесено дружество с фирма на кубинското министерство по водните ресурси.

Българските специалисти ще предложат  решаване на проблемите, свързани с експлоатацията на тръбопроводните системи в Куба, посредством екологичните „безизкопни технологии” , както и решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води.

първите проекти, които ще се изпълняват са  в историческите центрове Тринидад и Карденас, както и в известния морски курорт Варадеро.

От „Строителна механизация“ АД напомнят , че още преди 2 години са подписали меморандум за разбирателство  с кубинския Национален институт по водните ресурси (INRH), предвиждащ въвеждането в Острова на безизкопните технологии за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи.

Базираното в Казанлък дружество е единственото у нас със специализация

в рехабилитацията  и изграждането  на подземни тръбопроводи посредством „Безизкопни технологии” и в производството на машини и съоръжения за тях. Компанията е изпълнител на стратегически инфраструктурни проекти в България, Гърция, Сърбия и Казахстан.

Официалните отчети в Търговския регистър показват че дружеството е реализирало през 2015 г. нетни приходи в размер на близо 12 млн лв като е отбелязан ръст от 32 процента спрямо предходната година.Малко над 5 млн лв са от направлението „безизкопни технологии“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фирми с бонуси срещу ЕГН-то

Фирми заливат електронните пощи на свои потенциални клиенти и контрагенти с мейли. Магазини за дрехи, техника, банки и туроператори са подели акция преди 25 май с предложения за участие в томболи и отстъпки само и само да се съгласим да получаваме оферти и след влизането на новия регламент за защита на личните данни (GDPR). В противен случай фирмите ще трябва да спрат да ползват данните ни, да ги заличат цялостно или частично, както и преноса им.

България продължава да покрива числовите критерии за членство в еврозоната

В Конвергентните доклади, които оценяват готовността на държавите за членство в еврозоната, България продължава устойчиво да покрива четирите числови критерия за членство, а именно тези за ценова стабилност (инфлация), стабилност на публичните финанси (бюджетно салдо и държавен дълг) и за дългосрочния лихвен процент. 

70 млн. лева получават биопроизводителите

60-70 млн. лева се очаква да получат биопроизводителите в седмицата от 3 до 8 юни. През юни и юли пък ще бъде готов регистърът, в който контролиращите лица да въвеждат онлайн информацията за всеки един от над 8000 биопроизводители. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов по време на фермерския пазар с продукти, произведени в зоните от „Натура 2000“. Заедно с министър Порожанов беше и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Двамата министри разгледаха продукцията на земеделците и поздравиха всеки един от тях.