0

Д о края на септември е отворен прием за проекти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, съобщиха от фонд „Земеделие“. Бюджетът е в размер на 43 027 600 лв., като финансовата помощ за един кандидат не може да надвишава левовата равностойност на 15 000 евро за период от пет години.

До края на септември е отворен прием за проекти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, съобщиха от фонд „Земеделие“. Бюджетът е в размер на 43 027 600 лв., като финансовата помощ за един кандидат не може да надвишава левовата равностойност на 15 000 евро за период от пет години.

Идеята на тази подмярка е да стимулира бизнеса на дребните земеделски стопанства, за да станат конкурентни в производство на качествени селскостопански продукти. 

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Кандидатите могат да се възползват безвъзмездно от услугите на Националната служба за съвети в земеделието, която ще им окаже подкрепа при подготовката на документите, необходими за да кандидатстват.

 Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Въпроси ще се приемат на електронната поща: rdd@mzh.government.bg.