До края на септември е отворен прием за проекти по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, съобщиха от фонд „Земеделие“. Бюджетът е в размер на 43 027 600 лв., като финансовата помощ за един кандидат не може да надвишава левовата равностойност на 15 000 евро за период от пет години.

Идеята на тази подмярка е да стимулира бизнеса на дребните земеделски стопанства, за да станат конкурентни в производство на качествени селскостопански продукти. 

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/.

Кандидатите могат да се възползват безвъзмездно от услугите на Националната служба за съвети в земеделието, която ще им окаже подкрепа при подготовката на документите, необходими за да кандидатстват.

 Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да искат разяснения във връзка с условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Въпроси ще се приемат на електронната поща: rdd@mzh.government.bg.

 

По темата: Агро Телеграф
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Археолози откриха млечен продукт в гробницата на кмета на Мемфис

Първото сирене произведено преди 7000 години

Археолози откриха млечен продукт в гробницата на кмета на Мемфис

Според турските учени доенето на животните е започнало преди 9000 години. Сиренето обаче се е появило преди 7000 години, пише The DairyNews.

Младите растения развиват мощна коренова система преди зимата

Ягодите се садят сега

Младите растения развиват мощна коренова система преди зимата

Грижите в плододаващите ягодови насаждения продължават с редовни окопавания и 1-2 поливания.