0

А сеновградчанинът Митко Михайлов отива зад решетките за 15 години заради убийството на 4-годишния син на приятелката си.

Асеновградчанинът Митко Михайлов отива зад решетките за 15 години заради убийството на 4-годишния син на приятелката си.

Малкият Ангел е бил пребит до смърт, защото плачел непрекъснато. Михайлов не изтърпял на бебешкия хленч, побеснял и удрял момченцето до смърт. Малкото телце е било подхвърляно в таблата на леглото, по земята и по стената. Затова обвинението срещу подсъдимия бе, че е умишлено умъртвил детето, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата.

Със същата присъда Окръжен съд – Пловдив осъди подсъдимия Михайлов да заплати на майката на детето, която е частен обвинител и граждански ищец, 80 000 лева. На останалите частни обвинители и граждански ищци Митко Михайлов ще трябва да заплати съответно: на М. М. /баща на детето/ 50 000 лева, на дядото и бабата М. М. и З. Й. по 20 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от всеки от тях неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното им изплащане.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.