15 000 студенти започнаха учебната година в ТУ-София

15 000 студенти започнаха учебната година в ТУ-София

15 000 студенти, от които 2 500 първи курс, започната учебната година в Технически университет -София и двата филиала на ВУЗ-а в Пловдив и Сливен.

Над 100 000 инженери са се дипломирали от създаването на университета, заяви ректорът на университета инж. Георги Михов по време на откриването на учебната 2019/2020 г. Той поздрави новоприетите възпитаници и подчерта, че тук ще могат да развият потенциала си. „При нас учебното съдържание се адаптира непрекъснато и то с практическа насоченост. Прилагат се модерни и интерактивни технологии и в това отношение разчитаме на бизнеса, който ни помага за модернизирането на материална база“, заяви ректорът.

На тържественото откриване присъстваха зам.-председателят Марияна Николова, зам.-образователният министър Таня Михайлова, кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев.

При нас учебното съдържание се адаптира непрекъснато и то с практическа насоченост. Таня Михайлова поздрави първокурсниците с избора им. „Да бъдеш инженер днес е предизвикателство. Ти не си просто свидетел на индустриалната революция, а си неин двигател“, заяви зам.-министърът. Университетът дава възможност да погледнеш глобално в света, да развиеш процесите. Михайлова пожела на възпитаниците на техническия университет да се реализират като инженери в Българи и да продължат традиции на страната ни в инженерните науки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.