Снимки

Няма да сключване на договор с „Делфин“ за изграждане на двата многофункционални патрулни кораба. Това съобщи в началото на правителственото заседание министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Причината е, че фирмата “Делфин” в 9 сутринта с писмо се е оттеглила от подписването на договора.

Каракачанов съобщи на премиера Борисов и, че спира обществената поръчка за ремонта на 15 самолета МиГ-29, заради обжалване в Комисията за защита на конкуренцията от украинска фирма. Жалбата била внесена на 19 декември.

На новините от Каракачанов, Борисов отвърна с думите “Защо вчера толкова време работихме с адмирали и генерали?”.

Министерският съвет ще отпусне средства на университета по Архитектура, строителство и геодезия за обследване на храм-паметника “Александър Невски” и ще започне реставрацията му.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Некачествен ремонт срина цяло стълбище в Дупница

Максималната санкция в размер на 1500 лева ще бъде наложена от Община Дупница на местното ВиК заради некачественото изпълнение на възстановителните дейности при подмяна на водопровода на стълбите по улица "Родопи".

Ремонтират 50 училища и детски градини в София

50 училища и детски градини в София ще бъдат ремонтирани тази година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на нова сграда към 134 ДГ „Любопитко“ в „Красно село“. Средствата за реконструкцията на учебните заведения са от приватизационния фонд, продажбата на „Общинска банка“ и по ОП „Региони в растеж“.

Разходите на работодателите за труд нарастват с 6,8%

Разходите на работодателите за един отработен час за наетите от тях лица нарастват с 6,8% спрямо първото тримесечие на 2017г., това сочат предварителните данни на Националния статистически институт за същия период на 2018 г. Най-висок ръст е регистриран в икономическите сектори „Добивна промишленост“ - с 12,2%, „Преработваща промишленост“ - с 10.4%, и „Образование“ - с 10,3%.