Снимки

2 300 лева ще бъде най-високата основна заплата на кмета на най-големия административен жилищен район „Приморски“ във Варна, Петя Проданова. Колегите й Георги Недев и Христо Христов в централния район „Одесос“ и панелния „Младост“ ще вземат по 2 200 лева месечно, а Калина Белмезова и Николай Костадинов, управляващи крайните квартали „Аспарухово“ и „Владислав Варненчик“, ще получават по 2 000 лева. Корекцията в размера на заплатите, която бе гласувана от Общинският съвет на Варна, ще важи и за кметовете на съставните села от общината. По 1 200 лева ще са основните трудови възнаграждения на кметовете на Звездица и Константиново, по 1 450 лева ще вземат кметовете на Каменар и Тополи, а за кмета на Казашко са предвидени 1 100 лева. Новите основни възнаграждения ще влязат в сила от 1 август. Според документите, разгледани на Общинската сесия, размерите на основните месечни заплати на кмета на общината и кметовете на райони и кметства не са променяни от 2009 година насам, въпреки възможността, която дава Постановление на Министерския съвет от 15 януари, 2014 година за изпълнението на държавния бюджет на Република България, се казва в предложението на кмета Иван Портних. С документа бяха определени нови, по-високи минимални и максимални размери на основните месечни заплати на кметове и заместник-кметове, в зависимост от минимални и максимални размери на основни месечни заплати по нива и степени на служителите в държавната администрация. Увеличението на тези заплати няма да доведе до увеличаване на общинския бюджет, тъй като е в рамките на годишния стандарт за делегираната държавна дейност по приетата рамка за 2017 година, увериха още от администрацията.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Академията на МВР стана Фрог-академия, спуска опорки по заръка на Василев

Академията на МВР се превърна във Фрог-академия, като буквално бомбардира силовото ведомство с фалшиви новини всеки ден през сайта „Фрогнюз“. Интернет страницата е собственост на агента от ДС с псевдоним Академик, иначе познат като Огнян Стефанов.