Снимки

3,2 млрд. ще бъдат отпуснати на България по линия на Европейския социален фонд за пазара на труда и социално включване. Това съобщи при посещението си във Велико Търново зам. министърът на труда и соиалната политика Зорница Русинова. Само за борбата с безработицата държавата ни ще разполага с над 1 млрд. Акцентите при тяхното усвояване са за подпомагане на работодателите да създават по-добри условия на труд, повишаване квалификацията на работниците и служителите, както и наемане на дълготрайно безработни и младежи.

Основната задача и предизвикателство пред Министерството на труда и социалната политика е чрез проектите, които ще бъдат предлагани, да се намери верния път към това предприятията да имат подготвен персонал, както и да се скъси прехода между образованието, започването на работа и адаптирането на младежите в работна среда.

Във Велико Търново зам. министърът участва в среща с местните предприемачи, която среща бе организарана от модния дизайнер и координатор на Предприемачи – ГЕРБ, Атанас Парушев. Кметът на общината Даниел Панов сподели пред присъстващите, че най-големият проблем в региона е не липсата на работни места, а на подготвени и квалифицирани кадри, които да ги заемат. Поради това фирмите били принудени да внасят работници от съседни общини и дори области. Гладът за кадри най-силно се усещал в леката и сладкарската промишлености.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В следващите месеци поръчки за още 137 км от АМ „Хемус“

„В рамките на следващите месеци ще бъдат обявени обществени поръчки за строителството на още 137 км от АМ „Хемус“, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. „През месец август стартират тръжните процедури за строителството на 52 километра от аутобана между п.в. „Боаза“ и разклона за Плевен и Ловеч, за да може през следващата година да започне и реалното строителство. През септември очакваме да бъде обявена и процедурата за още 85 км от АМ „Хемус“ - до Велико Търново“, обясни министърът.

От началото на сезона 222 пъти проверили морската вода на плажовете

222 изследвания на проби от морската вода за къпане са направени до момента по Черноморието. Това стана ясно от последната проверка на туристическия министър Николина Ангелкова, направена в четвъртък. При обиколката си на плаж „Слънчев бряг-север“. Тя припомни, че това е третата съвместна инспекция на министерството на туризма и МОСВ за чистотата на ивиците.

За първите 5 месеца израелските туристи в България с 31% повече

Отчитаме над 31% на израелските туристи за петте месеца на 2018 г. България може да предложи много повече от слънце, море и забавления. Това е казала Н. Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от ведомството.