Зеленият октопод с програма  по нацистки модел
2

Природозащитници алармират Европа

Зеленият октопод с програма по нацистки модел

433 години нужни на псевдоеколозите, за да опазят флората и фауната у нас

Зеленият октопод у нас е изградил програмата си по нацистки модел, а схемата им за източване на европари за природа трябва да действа миниум 433 години, за да има ефект. За това алармират природозащитници, които вече са изпратили две свои становища до Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда“, както и до родното екоминистерство.

Според Национална асоциация „Българско Черноморие“ в методологията за оценка на проектни предложения по една от екопроцедурите, свързани със защитените местности и националните паркове и резервати, не е предвидено бенефициенти да бъдат и хора живеещи и притежаващи имоти в района. Асоциацията твърди, че подобен пропуск е в нарушение на самия европлан, по който вървят и проектите, според които целта е действия за подобряване на природата, в полза на хората и икономиката в подобни защитени зони.

Като пример природозащитниците посочват факта, че миналия месец е излязъл официалният документ за развитието на зоните ,,Натура 2000", в който председателят на ЕК докладва,че изграждането на сухоземната част от зоната е приключило. Статистката на Брюксел показва, че средно 18% от територията на ЕС е част от защитената зона.

В България обаче тази зона е два пъти и повече по-голяма

- 37,5% от територията на страната. Според НАБЧ подходът, с който псевдоеколозите действат у нас се оказва доста близък не до евронормите, а до принципите на нацистите от Третия райх. В исторически план всъщност първия екоактивист е Райхскомисарят на пруското външно министерство Херман Гьоринг. През 1933 г. той забранява лабораторните опити с всякакви видове животни, като всеки дръзнал да наруши забраната е изпращан в концлагер. Няколко месеца по-късно пък влязъл в сила първия Закон за защита на животните в световен мащаб. Според него защитата правата на животните е над нуждите и желанията на хората.

Гьоринг може да се приеме и за бащата на съвременната зона „Натура“

като превърнал близката до Берлин Беловежката гора в резерват, а след това решил да го свърже със столицата на Германия. За да се освободи тази територия пък буквално били „пречистени нежеланите елементи“. Това станало чрез депортиране и разстрели на хората, населявали зоната.

Пропаганден плакат от Третия райх, на който животните поздравяват с нацистки поздрав Гьоринг.

Според природозащитниците подобни методи използват в момента и псевдоеколозите у нас, които твърдейки, че се борят за опазването на околната сред всъщност пълнят само собствените си джобове. В друго становище на НАБЧ до Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда“ се посочва, че за опазването на природата у нас ще са нужни 433 години, ако се спазват темповете на зеления октопод. От информацията за изпълнение на програмите, свързани с „Натура 2000“ и биоразнообразието, ясно се вижда, че за период от 7 години са подобрили състоянието на защитените видове, птиците и местообитанията им у нас с под 1 процент. В същото време за тези резултати се плащат над 101 млн. лв., извадени от джоба на европейските и българските данъкоплатци. ОТ НАБЧ изчисляват, че за да се постигне 100-процентово подобряване на екосредата у нас освен близо 500 години работа ще са нужни и около 30 млрд. евро, които да бъдат платени на псевдоеколозите.

 
 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.