Снимки

Заместник-районната прокурорка на Варна, Милена Даскалова, бе освободена от ръководна длъжност, заради скандала от пролетта, когато заедно с уволнената преди нея началничка Цветанка Гетова, бяха засечени да пият алкохол в ресторант през работно време. Наказанието на Даскалова беше подкрепено от всички 11 членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която гласува преди три седмици и освобождаването на Гетова. Случаят с пиянския запой е от 13 март т.г., когато двете прокурорки напуснали работа в 13,38 часа и със служебен автомобил отишли в заведение, като повече не се върнали на работа. На мястото били засечени от проверяващи прокурори, които снели обяснения от сервитьорите и изискали касов бон, в който до 15,30 часа била калкулирана консумация на 6 ракии, 2 чаши с уиски и 2 бири, изконсумирани от двете. След това проверяващите си тръгнали, но Гетова и Даскалова останали до 21 часа. Срещу тях има дисциплинарни дела и за случай от края на м. г., когато варненка подала сигнал в МВР срещу варненския бизнесмен Влади Ковачев, с когото живеела на семейни начала. Особеното в казуса е, че Ковачев вече е осъждан за убийството на първата му съпруга, а сега заплашил с убийство и тази. След като разбрали за случая, Гетова и Даскалова се намесили в работата на прокурор и на разследващ полицай по случая, като прекъснали разпита на жертвата. След това обяснили на жената, че с подадената жалба може да вкара Ковачев в затвора, а той имал много познати и, че това не бил начинът да се защити. Жената била разубедена и оттеглила жалбата си. Заради този случай главният прокурор оиска уволнението на Гетова. Тя беше временно командирована във Видин за 10 месеца, а след изтичане на този срок и завръщането й във Варна, уволнена. Сега я последва и заместничката й.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Модернизират е-регистрите

Агенция по вписванията е бенефициент по проекти, свързани с надграждане на два от най-важните регистри, администрирани от Агенцията – Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел и Имотен регистър.

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Столична община след сигнал за отрова: Водата в София не е опасна

Разпространяваното съобщение в социалните мрежи не отговаря на истината, категорични са общинарите

Всички показатели за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община, са в норма, по данни от лабораторните изследвания на “Софийска вода”.

Кв.

Вижте къде няма да има вода утре в София

Кв. "Димитър Миленков" ще остане временно без водоподаване

На 21 май 2018 г. (понеделник), във връзка с диагностика на уличен водопровод в кв. "Димитър Миленков", се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 16:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на: кв. "Димитър Миленков"