140 семейства от Кюстендил подадоха молби за еднократна помощ за осмокласник

140 семейства от Кюстендил подадоха молби за еднократна помощ за осмокласник

Връщат парите, ако ученикът натрупа 5 отсъствия за месец

285 са подадените заявления за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. за покриване част от разходите в началото на учебната година на бъдещите първокласници в дирекциите „Социално подпомагане” от област Кюстендил.  Издадените заповеди за отпускане на помощта са 258 броя, а издадените заповеди за отказ – 10 броя. Други 27 заявления са в процес на обработка. Помощта се отпуска при условие, че доходът на член от семейството е по-нисък или равен на 450 лв.

140 са подадените заявления за отпускане на еднократна помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година на семействата, чиито деца са записани в осми клас на държавно или общинско училище за учебната 2020-2021 г. в дирекциите „Социално подпомагане” от област Кюстендил. ”Помощта се възстановява, ако през учебната 2020-2021 г. ученикът не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на осми клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, е допуснал в рамките на един месец от учебната година отсъствия от 5 учебни часа, за които няма уважителни причини, определени по реда на Закона за предучилищното и училищното образование”, разясни директорът на дирекция “Социално подпомагане” Радостина Васева.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.