0

О бщо 14 кандидати се отказаха от място в парламента - 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“. Техните места се заемат от следващите в листите. Това стана ясно от решения на ЦИК.

Общо 14 кандидати се отказаха от място в парламента - 9 от ДПС, трима от ГЕРБ-СДС, включително лидерът на партията ГЕРБ Бойко Борисов, и двама от „Има такъв народ“. Техните места се заемат от следващите в листите. Това стана ясно от решения на ЦИК.

Други 24-ма избрани в два района посочиха откъде ще реализират мандата си.

Освен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отказ да влезе в парламента е подал и Павлин Ганчев, който бе в листата на ГЕРБ - СДС в Габрово и я пренареди с преференции. Третият от ГЕРБ подал подобно заявление е Димитър Рунков, който бе избран от Ямбол. На негово място ще влезе Станислав Говедаров, който бе втори в листата.

Подал подобно заявление е и Александър Методиев, известен като бат Сали, който бе на трето място в листата на ДПС в 26-ти МИР в София област. Там движението печели два мандата, но Методиев събра доста преференции и така пренареди листата. Другият е Руслан Коларов, който пък бе водач на същата листа на ДПС в София област.

Друг от ДПС, който се отказва от депутатско място е Айсел Руфад, който бе втори в листата на движението в Шумен. Подобни искания имаха евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, която бе начело на листата на партията в Пазарджик, както и кметът на Кърджали Хасан Азис, който също водеше партийната листа в родопския град.

Другият подал заявление за отказ от депутатско място е Ресми Мурад - също от листата на ДПС в Кърджали. От движението  отказ е подала и Десислава Тодорова, която бе в листата във Враца, както и Каролина Кьолер, която също е от Враца от листата на ДПС. От ДПС отказал депутатско място е и Николай Колев, който бе в листата в Стара Загора  и в момента е кмет на община Гълъбово.

От партията на Слави Трифонов подобно заявления за отказ от депутатско място е подал Николай Радулов, който бе избран от 24 МИР – София. На неговото място влиза Антон Адамов, който бе трети в листата. Вторият подал заявление, че не иска да е депутат от ИТН е Юлия Чортленева. На нейно място от Плевен ще влезе Александър Тодоров. Те бе под номер четири в листата на партията.