0

14 000 души посрещнаха на крака премиерът Бойко борисов и кандидатът за шеф на Европейската комисия Манфред Вебер.

14 000 души посрещнаха на крака премиерът Бойко борисов и кандидатът за шеф на Европейската комисия Манфред Вебер.

Събитието е най-голямото от предизборната кампания на ГЕРБ за предстоящите европейски избори, които у нас ще се проведат на 26 май.

Преди началото Борисов публикува снимка в своя профил във Фейсбук с текст: "С кандидатите за евродепутати от листата на Политическа Партия ГЕРБ и СДС се срещнахме с кандидата на EPP - European People's Party за председател на следващата Европейска комисия Manfred Weber. На живо може да проследите тук от 13:00 часа основното предизборно събитие, в което ще участват над 14 000 членове и симпатизанти на ГЕРБ от всички областни структури на партията в цялата страна".

“Здравейте победители” с тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се обърна към пълната зала “Арена Армеец”, където се провежда централното предизборно събитие на партията. “Тази кампания е по-различна, защото сме заедно със СДС. “Силни сме, защото сме заедно. Всичките 265 общини бяха посетени от кандидат евродепутатите на ГЕРБ”, изтъка Цветанов. По думите му при обиколките из страната хората искали стабилност и се интересували от строежа на пътища, които щели да донесат сигурност за регионите.

“Имаме избори, които ще бъдат спечелени със силния отбор на ГЕРБ”, увери Цветанов и представи листата на партията.

Преди това финансовият министър Владислав Горанов припомни, че планът на правителството е до края на мандата БВП да достигне 120 млрд. лв., а минималната заплата да стане 650 лв. Горанов отчете, че за 5 години минималното заплащане е скочило с 65%. По думите му заради последователната политика на правителството в сферата на образованието в училище са върнати над 40 хил. деца и стриктно се спазват мерките за повишаване на учителските заплати. “Нямаме причина, да нямаме самочувствие. Научихме тежки уроци. Алтернатива има, но тя не по-добра от ГЕРБ”, отсече Горанов.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев говори за Европа и България. “Имаше неблагодарни времена, когато Европа беше разделена, времена на разруха и войни, сега е време да изграждаме и надграждаме.Освен социална, аз искам Европа да бъде по-дръзка”, каза Дончев. За България също посочи, че

е имало времена, когато не се създавало нищо ново, а само се е разграбвало, затова по думите му сега е моментът да се гради. “Нямам предвид само пътища, училища, детски градини, пречиствателни станции, а да градим големи цели. Едва ли някой се съмнява, че ние сме най-добрите, имаме опит. Доверието е тази тънка нищка, която свързва гражданите и държавниците. Затова не е достатъчно да бъдем добри, колкото сме били вчера, днес трябва да бъдем по-добри от вчера, а утре по-добри от днес”, каза Дончев.

Кметът на Бургас и заместник на Борисов в ГЕРБ Димитър Никоколов обяви, че победата обича смелите. “Длъжни сме след седмица да победим”, отсече Николов.

Другият заместник на Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че след седмица всеки гражданин трябва да направи важен избор. “Да изпратим в ЕП хора, които ще защитават българските интереси. Нашата сила е в това, че търсим решения, а не оправдания”, каза столичният кмет.

Очаквайте подробности!