Снимки

Съдържателят на явочна квартира за нуждите на Държавна сигурност Огнян Стефанов, който към момента е съдържател на сайт, разпространяващ фалшиви новини за нуждите на БГ Мадоф Цветан Василев, продължава с пропагандната кампания по опорната точка „Магнитски“ срещу депутата и наш издател Делян Пеевски.

В дълъг, напоителен (във всяко едно отношение) анализ на дейността на главния прокурор Сотир Цацаров, публикуван във „Фрогнюз“, слугувалият на ДС с псевдоним Академик автор успява от проверките за редовността на пешeходните пътеки по улиците да засуче темата до закона „Магнитски“. Неслучайно неговият мустакат благодетел се е изръсил с толкова много пари за лобисти, за да задейства тази процедура, за да могат медийните му слуги в България да я използват за пропаганда. И те го правят. Каквото и да се случи в България, агент Академик го отдава на процедурата в САЩ по закона „Магнитски“. В конкретната публикация това, което се е случило, е, че е ... настъпил месец април. Съответно аналитичният ум на ченгето от ДС достига до извода, че щом е месец април, значи Пеевски е виновен за начертаните накриво пешеходни пътеки или нещо от сорта. Няма много значение какво точно се пише в текста, важното е да има ключовите думи „Пеевски“ и „Магнитски“, за да се трупа масив от пропагандни публикации в интернет. Иначе, ако си сериозен анализатор и пишеш за възможните варианти на процедурата по „Магнитски“, все от кумова срама ще допуснеш и хипотезата, че проверката може да потвърди изводите на българските власти, а и на редица чуждестранни институции – че Цветан Василев сам е източил КТБ и е окрал парите на вложителите. Само че Огнян Стефанов очевидно не иска по никакъв начин да се споменава за такъв изход, защото тогава логичното последствие е съд и затвор за виновниците и най-важното връщане на вложителите на откраднатите от тях пари, съответно спиране на финансирането на медии, произвеждащи фалшиви новини, като например неговият сайт „Фрогнюз“. Дневният норматив от фалшиви новини по адрес на Пеевски, който олигарха Иво Прокопиев е задал на своите медии и присъдружните им сайтове, пък се допълва по най-разнообразен и често пъти граничещ с безумието начин. Нагледен пример за това е задълбочения анализ на „Клуб Зет“ на фармацевтичния олигарх Огнян Донев върху вълнуващата дейност на държавната компания „Еко Антрацит“. В бутиковия сайт дотолкова са се заровили в дейността по рекултивация на хвостохранилища и рудници, разследвали са неща от десетилетия назад, само и само да могат да напишат, че преди 3 години фирма, нарочена за близка до Делян Пеевски, била спечелила обществена поръчка за тези дейности. Като истински любители на рекултивацията на хвостохранилища „Капитал“ и „Дневник“, чийто издател Иво Прокопиев отрови цяло градче – Меричлери, преди няколко години чрез все още притежаваната тогава от него „Каолин“, моментално препечатват френетичното разследване на тяхната уж конкурентна медия. Целта? Разбира се, и чрез техните сайтове в интернет пространството да се натрупа лъжлива информация по адрес на Делян Пеевски, според която на нашия издател се приписва участие в знайни и незнайни компании.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Банкер” и „Капитал” с еднакви опорки срещу Пеевски

Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката. Древната мъдрост, приписвана на Аристотел, важи и в наши дни, стига да не ставаше въпрос за задкулисието, медийната му фабрика за фалшиви новини и рупора й „Капитал“.

„Америка за България“ финансира фалшиви новини срещу Тръмп

Небезизвестната фондация „Америка за България“ се озова в ролята на пряк спонсор не само в създаването на фалшиви новини в родните медии, но и в пропаганда срещу законно избрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

Пропагандата на в. „Сега“ и раздвоението на личността

В рамките на няколко дни вестникът се самоопроверга с две взаимоизключващи се опорки

„Шизофренията е психическо разстройство, характеризиращо се с нарушение на мисловните процеси и най-често проявяващо се със слухови халюцинации, параноични или фантасмагорични налудности“, гласи определението за това специфично ментално състояние, дадено в „Уикипедия“