0

П редлагаме на всеки българин ексклузивната възможност за безплатен достъп. Може да проверите как на www.shibil.bg

Предлагаме на всеки българин ексклузивната възможност за безплатен достъп. Може да проверите как на www.shibil.bg

„Шибил" е повече от филм, това е филм с кауза, който доказва, че младите български творци могат да творят смело и да покоряват света, вълнувайки публиката на 6 континента и печелейки цели 136 награди от 49 държави.

Това е пилотен проект на фондация "Първа Клапа", изграден на принципа "учене, чрез правене", чиято цел е младите творци да дебютират млади и да създават стойностни филми, които да покоряват света и българските сърца. Този филм е първата ни крачка.


 
Много скоро ще публикуваме информация за DMS кампанията ни "Ти ко-продуцираш бъдещето на творците ни!", така всеки зрител по своя преценка може да пусне дарителски SMS. Целта е всички събрани средства да отидат за следващия проект на млад български дебютант. 
 
Филмът се отличава със:

Авторитетни награди за своите дебютанти - филмът спечели престижната награда "Платинена Реми", с което нарежда младия режисьор Никола Бозаджиев до Дейвид Линч, Спилбърг, Лукас, Оливър Стоун, братя Коен и Ридли Скот, които също са взели дебютната си награда на този фестивал. Композиторът на филма Георги Стрезов е номиниран на Междунарднния фестивал за звук и музика в Хърватия, редом с филмите "Паразит", "1917", "Жокера", "Джуди" и "Гордост и величие".

19 годишен режисьор и сценарист - Никола Бозаджиев пише сценария на 17 години и завършва филма на 19 години. Взима платинено Реми за "Най-добър международен филм" на 21 години, точно на толкова години Стивън Спилбърг взима своето дебютно Реми за късометражния си филм "Амблин", на чието име е кръстено известното му студио.

Силна визия и оригинална музика – действието се развива през четирите сезона на годината и пресъздава цялата прелест на Българската природа. Симфоничната музика се свързва с дълбоките корени на българския дух.