Снимки

Петима души получават заплата като членове на Съвета на директорите в неработещото от 15 години Летище Стара Загора , показва справка в Търговския регистър. Аеропортът, откъдето някога излитаха и кацаха военни хеликоптери в момента се издържа като отдава под наем пистата за агроизложения и от това е спечелило около 30 000 лв през м.г. До февруари ръководството било в състав от трима души, по неизяснени причини принципалът му - икономическото министерство, ги е увеличило с още двама. Сред подписващите на ведомост са лидерът на СДС и общински съветник в Дупница Георги Георгиев и главният секретар на агенцията за инвестиции Боян Хитров, който преди това е бил главен секретар на столичния район „Средец“. Сред активистите на СДС, назначени в управата е и старозагорецът Тончо Тонев.Там е и юристът Динко Пейчев, председател на УС на СНЦ „БСДП“ . За 2014 година за заплати са били изхарчени 97 000 лв. Освен управителен съвет дружеството има и три билетопродавачки . От години се търси инвеститор за превръщането му карго-летище, напоследък се заговори за използването му като база за създаването на нова индустриална зона. Проектът за карго-летише бил сред предложените за финансиране по проекта Юнкер , но не бил отрязан като непереспективен,припомниха запознати с историята. Интересна подробност е че сред вписаните в регистъра дейности е и „подготовка и квалификация на кадри, външна тържовия и туристическо агенство“. .Формален собственик на летището е държавната консолидационна компания

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

По подозрение в неплатежоспособност ни спират нета и за висяща сметка към друг доставчик

Спират ни телевизията и интернета, ако не сме си платили например телефона към друг оператор. На подобна неравноправна клауза са се натъкнали експертите от Комисията за защита на потребителите (КЗП), заяви шефът на ведомството Димитър Маргаритов.

Така се оказва, че можем да останем без дадена услуга, ако фирмата, на която сме абонати ни е заподозряла в неплатежоспобност.

Eмблематичният форум се провежда за първи път в България

Варна събира над 300 изявени световни компании в морския бранш

Eмблематичният форум се провежда за първи път в България

Варна събира над 300 изявени световни компании в морския бранш, които ще участват в Седма международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018". 

Застраховаме домашния любимец с 15 лева на месец

15 лева на месец би ни струвала застраховката за домашния любимец, установи проверка на „Монитор“. Оказва се, че този застрахователен продукт е нов за нашата страна, но чрез него можем да спестим 70% от разходите за ветеринар.