Снимки

Плитка манипулация спретнаха от „Медиапул“ - сайта на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиев, в т.нар си годишен обзор за политическите събития през отминаващата година. Под паравана на жанра „анкета“ сред уж различни авторитети от разнородни сфери, сайтът всъщност представи една и съща опорна точка, мултиплицирана през различни говорещи глави. Първа писта в списъка, както можеше да се очаква, е политологът от Института по история на БКП Евгений Дайнов, който в наши дни се изживява като пръв костовист и апологет на олигарха Иво Прокопиев. Апропо, Дайнов паралелно произведе и друга фалшива новина, в която страстно защити розовобузия аферист. Наред с Дайнов идентични опорни точки защитават, обаче и „независими експерти“ като журналиста живеещ в чужбина Мария Спирова, която в същност е член на ръководството на партията на олигарха Иво Прокопиев „Дай, България“. Артистът Владимир Пенев - рекламно лице на медийната империя на същия розовобуз бизнесмен от Разград. Финансистът Никола Пенев - автор в сайта „Терминал 3“, подпомагащ медиите на Прокопиев от кръга „Капитал“ в производството на фалшиви новини. Следващият в списъка - юристът Иван Брегов, работи за едно от НПО-тата в грантаджийската банда създадена пак около същия олигарх, а точката слага карикатуристът Христо Комарницки. Придворният шут, правещ смешки за забавление на олигарха Сашо Дончев, който го държи на заплата. И така имаме една банда от уж разнородни експерти, но с общ източник на финансиране. Тази банда е събрана от репортерка служеща както на костовисткия сайт, така и на издържаната от Цветан Василев кабелна телевизия BiT. Изненадващо ли е тогава, че общия трън в очите на тези авторитети е един и същ и той се нарича Делян Пеевски. Същият, който е и основен трън в очите на техните олигархични кукловоди, за които ние от издателската група на Пеевски през годините не спираме да публикуваме разкрития.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.