Снимки

Nissan представи ново домашно устройство за съхранение на енергия направено от рециклирани батерии от електрическите си автомобили. Системата xStorage, която Nissan представи в Източен Лондон и се произвежда в партньорство с компанията за енергиен мениджмънт Eaton е отговор на Tesla Powerwall.

Устройството, което се захранва от 12 батерии от Nissan Leaf и се свързва към електрическата мрежа на жилището, като се зарежда или от възобновяеми източници, като слънчеви панели или електрическата мрежа през нощта, когато енергия от е по-евтин. След това освобождава тази енергия, захранвайки на къщата, когато цената на енергията е по-висока, като също може потребителите да продават енергия в мрежата.

Батерията xStorage е замислена от компанията, като „първия напълно интегриран модул за съхранение на енергия за собствениците на жилища.” Устройството ще се инсталира от сертифицирани монтажници и се свързва със смартфон приложение, което ще позволява на потребителите да превключват между енергийните източници.

 

 

xStorage ще се продава в Обединеното кралство от септември тази година за £ 3.200, като няма планове за дистрибуция в САЩ

Въпреки че, цена е по-висока от тази на Tesla Powerwall, Nissan казва, че това включва всичко, като преобразуватели и монтаж, като твърди, че работи по-евтино от Powerwall.

”Нашата система ще се предоставя на крайните потребители напълно готов за употреба, с всички необходими елементи, включително окабеляване и инсталиране от сертифицирани професионалист, при начална цена от 4.000 евро за 4.2 kWh.”, казва Сирил Брисън вицепрезидент на Eaton. Powerwall има капацитет за съхранение 6.4kWh. "Нашата политика е да се избегнат скритите допълнителни разходи и да се постигане по-ниска обща цена на продукта в сравнение с други вече известни предложения.”

Nissan и Eaton очакват да продадат 100.000 бройки в рамките на първите пет години.

Автомобилният производител също така представи идеята си за бензиностанцията на бъдещето (Fuel Station of the Future), предлагайки поглед към това как електромобилите Leaf и батериите xStorage може да захранват жилища и офиси и да връщат енергия обратно в мрежата.

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Трактор с автономно управление

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Вече има автономни автомобили, автономни камиони и автономни автобуси, а сега производителят на дизелови двигатели от Осака, Yanmar представи нова линия от роботизирани трактори.

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.