Снимки
  • Манифактурата за клевети не търпи медии с различно мнение от нейното и на болтчетата й

Вече цяло десетилетие Делян Пеевски е мишена номер едно на Фабриката за фалшиви новини, създадена от българската олигархия. Издателската група, включваща вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и агенция Монитор, е трън в очите на родните олигарси заради непрестанните разкрития, които публикуваме за далаверите им. От 2007 г. насам, когато семейството на Пеевски купи нашата издателска група, медийната машина за манипулациите на олигархията осъзна, че в българската публична среда има издания, които не участват в техните кампании и защитават собствена позиция, верни на истината. Поради тази причина собственикът на тази издателска група Делян Пеевски се превърна във враг номер едно на олигархията и съответно главна мишена на фалшивите новини, които финансираните от тях медии продуцират.

Първият кръг на манипулации, целящи дискредитирането на нашия издател,

започнаха още в периода, когато беше заместник-министър на Министерството за държавната политика при бедствия и аварии. В този период бе и скандалът „Овчаров-Александров“, при който Пеевски бе временно отстранен от длъжност. Въпреки че всички проверки и разследвания доказаха, че Пеевски няма никаква вина, нито има укоримо поведение и той бе единственият възстановен на длъжност, медиите от кръга „Капитал“ не спряха да клеветят името му и да твърдят колко компрометиран е той с единствената цел да се удари имиджът му и оттам неудобните медии, които семейството му притежава. Пеевски, разбира се, официално бе оневинен, ДПС го номинира за народен представител, а медиите от нашата издателска група продължихме да информираме обективно читателите си и да разширяваме аудиторията си. Фабриката за фалшиви новини обаче не спря с манипулациите.

Следващият етап от манипулации, целящи дискредитирането на Делян Пеевски, беше

пришиването му към пирамидата КТБ.

Медиите на Прокопиев са първите, които започнаха да клатят банката, подготвяйки почвата за нейното официално изпразване и реализирането на грабежа на века. В този период на псевдовойна с Цветан Василев отново главна жертва на всичките им дискредитиращи кампании се оказа Делян Пеевски. Мажоритарният собственик на банката Цветан Василев, който по примера на Бърни Мадоф източи над 4,7 млрд. лв. от трезора през свързани с него кухи фирми, в момента е обвиняем за това си деяние. Че КТБ е действала като пирамида, потвърдиха разследванията на български институции, а също и международни компании, специализирани в проучването на финансови престъпления. Медиите от издателската ни група посветихме на грабежа на века поредица разследвания, специални приложения и дори книги, и доказахме с документи как Българския Мадоф Цветан Василев е окрал парите на вложителите в КТБ. При поставянето на КТБ под спецнадзора на БНБ публично бе представено удостоверение, че Делян Пеевски няма никакви кредити или влогове във фалирания от Василев трезор. А семейството му редовно си е погасявало задълженията и няма непогасени кредити. Няма и никакви активи, предмет на съдебни дела, свързани с несъстоятелността на банката. Въпреки това, ако сега отворите някоя от медиите на Прокопиев или тези на олигархичните му ортаци Огнян Донев и Сашо Дончев и потърсите информация за КТБ, с учудване ще установите, че от техните публикации се прави изводът, че едва ли не Пеевски източил банката, а Цветан Василев е невинен жертвен агнец, нечестно измамен от лошите хора.

В същата линия продължиха и измислиците, които се тиражират по адрес на Пеевски след фалита на КТБ. Само че към Фабриката за фалшиви новини се прибавиха и плеяда слабоизвестни сайтове, финансирани от самия Цветан Василев с пари, откраднати от КТБ, като „Фрогнюз“ на ченгето от ДС Огнян Стефанов и „Трансмедия“ на личния глашатай на Българския Мадоф – Мирослав Иванов. Измисляха се всевъзможни бизнес интереси на Пеевски. От една страна, към компании, купени с пари от КТБ, които Цветан Василев е източил през кухи фирми. От друга страна, пък всевъзможни търгове за обществени поръчки, където трябваше да се удари някоя фирма, непременно в „Капитал“ или „Медиапул“ на бившата говорителка на Костов Стояна Георгиева, цъфваше манипулативно твърдение, че въпросната фирма „е свързана с Делян Пеевски“. През годините, когато нещо в съдебната система, неизгодно за Прокопиев или ортаците му, се случеше, за него се обвиняваше Пеевски. Появи ли се неудобен бизнес или обществена фигура, неминуемо им се измисляше връзка с „лошия Пеевски“. Десетилетие по-късно Фабриката за фалшиви новини до такава степен разви пропагандата си, че каквото и да се случи в България, задължително, даже по навик се обвинява Пеевски.

Проблемът на задкулисните господари на Фабриката за фалшиви новини

е, че са свикнали да виреят в монопол. Под крилото на Иван Костов Иво Прокопиев се сдоби с бизнеси без конкуренция в своя бранш като „Каолин“ и „Дамяница“. Под благия поглед на Командира Сашо Дончев стана монополист при доставките и разпространението на природен газ, а пак при същия „добър премиер“ Огнян Донев брутално овладя целия фармацевтичен сектор. С Костов зад гърба си Цветан Василев еднолично се сдоби с правото безпрепятствено да харчи милиарди левове чужди спестявания. Сбърканото, непазарно мислене на тези назначени бизнесмени се прехвърли и на техните медии, които държат да имат монопол върху истината. Единствено и само те да казват какво да се пише, какво да се чете, кой да говори и какво да мислят хората. Техният проблем е обаче, че бащицата им Костов отдавна не е помирисвал властта и няма как да им осигури монопол и над този обществен сектор. Политическите им марионетки като Радан Кънев и Христо Иванов също не успяха да се доберат до парламента. Така че хора като Прокопиев, които винаги през годините са разчитали на подкрепа от властимащите, в момента няма как по втория начин да се сдобият над монопол върху общественото мнение. Особено когато срещу тях са изправени независими обективни медии, извоювали аудиторията си в истинска конкурентна среда. Медии, които винаги са били на страната на истината и няма да спрат да разобличават олигархията, въпреки мръсната пропагандна кампания срещу техния собственик Делян Пеевски.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фабриката пуска изтъркани манипулации за Пеевски

Фабриката за фалшиви новини вече тотално се изтърка с измислените сюжети по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски и за пореден път претопли добре познатата опорка за приписване на негови връзки с тютюневия холдинг „Булгартабак“.

Пратиха писмо по заръка на Василев

Платени пионки на повикване чернят България пред US Конгреса

Пратиха писмо по заръка на Василев

Писмо, изпълнено с лъжи, рисуващо страната ни във възможно най-черните краски, изпратиха до US Конгреса платени пионки на повикване, чието най-малко общо кратно са финикийските знаци, щедро раздавани им в миналото, а на част от тях и в настоящето от банкера беглец Цветан Василев.