Снимки

Затворник от Бобовдолския зандан се опита да отърве карцер, заради лъжица в стомаха си. Той оспори решението на началника на затвора пред магистратите от Административен съд – Кюстендил и поиска да му бъде отменено наказанието. „Глътнах лъжицата на 12 декември м.г.. От тогава два пъти съм посещавал здравно заведение и срещу подпис съм отказвал операция. На 6 март тази година се сбихме с един съкилийник и по-късно шефа на затвора ми наложи наказание 3 денонощия карцер“, обяви лишеният от свобода Йордан Т. По делото беше призовано и медицинско лице. Според обясненията му в периода от м. януари до настоящия момент са организирани две хоспитализации на затворника с цел оперативно лечение за изваждане на чуждото тяло. И в двата случая лишеният от свобода е отказал оперативното лечение срещу подпис. „Единият период на хоспитализиране е месец януари, когато констатирахме чуждото тяло и местоположението му, а вторият период е месец юни в друга болница. Трикратно е отлаган от изпълнение наказанието му “изолиране в килия” с мотива не толкова, че има чудо тяло в корема, а поради това, че му предстои болнично лечение. Сега организираме престоя му в трета болница в Кюстендил. Стомахът е орган, който е с 2-3 литра обем и чуждо тяло много трудно може да даде някакво усложнение. Може да стои там с години“, коментира медикът по време на съдебното заседание.

Въпреки молбите от страна на Йордан обаче Административния съд потвърди наложеното му наказание, което не подлежи на обжалване. От своя страна Йордан, обяви, че има малко дете на една година и е стресиран, че влиза за трети път в затвора. „Казах на лекаря, че ме боли корем и не мога да влизам в карцера, но дойде заповед от началника на затвора. Искам да се оперирам и да си видя детето“, категоричен беше затворникът.

Не са малко лишените от свобода, които предприемат поглъщането на различни предмети само и само да си спестят престоя в зандана. „Така излизат много често и стоят с дни по болниците“, коментират надзиратели.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Минерал за 1 млн. долара показват в Двореца в Балчик

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Специално селектирана колекция от близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей “Земята и хората” е представена в галерия „Тунела” на културен център „Двореца“ в Балчик. Изложбата е под надслов „Съкровищата на Земята”.

Цяло село италианци искат да са котки

Да ги наричат котки, а не „бролончани“ или човеци настояха в специална петиция до властта в Рим всичките 357 жители на малкото италианско селце Броло ди Нонио. То се намира на височините над приказното езеро Орта, което пък се е ширнало в северозападната част на Апенините, недалеч от Торино и Милано. И от край време е истинско царство на четириногите домашни любимци и може би те са тачени тъдява дори повече отколкото кравите в Индия.