Снимки

Магистрати от първоинстанционните районни и окръжни прокуратури в Апелативен район - Пловдив издигнаха кандидатурата на Районния прокурор на гр. Пловдив - Гергана Мутафова за изборен член  от квотата на прокурорите за следващия ВСС.

Предложението е подписано от 153 магистрати от Апелативна прокуратура гр. Пловдив, Окръжните прокуратури в гр. Пловдив, гр. Пазарджик, гр. Смолян, гр. Стара Загора, гр. Хасково и гр. Кърджали, както и от деветнадесет районни прокуратури в апелативния район.

Прокурорите са мотивирали предложението си след преценка както на професионалните, така и на личните качества на Гергана Мутафова, която през годините се е наложила сред колегите си като добър и уважаван човек и ръководител, съпричастна към проблемите на магистратите и служителите и в същото време справедлива при вземането на решения.

Гергана Мутафова е завършила специалност „Право“ и магистратура по „Международни отношения и право на ЕС“ към Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, както и магистратура по финанси, застраховане и счетоводство към Стопанския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново. Владее английски, немски и руски език. Притежава и множество дипломи за допълнителни професионални квалификации. Участвала е в редица обучения в областта на международното правно сътрудничество. Тя е и временен преподавател в Националния институт по правосъдието. Стипендиант към Българско училище за политика „Димитър Паница“, което е завършила.

Започнала е работа в системата на Прокуратурата на Република България в началото на 2001 г. като прокурор в Районна прокуратура  гр. Пловдив. Била е четири години Административен ръководител на Районна прокуратура гр. Асеновград, а от 2010г. е Районен прокурор на Районна прокуратура гр. Пловдив.

По време на административното ръководство на Гергана Мутафова в Районна прокуратура-Асеновград се извърши цялостен ремонт на предоставена сграда за нуждите на прокуратурата, с което се осигуриха европейски условия на труд на работещите там магистрати и служители, подобрен достъп до съдебните услуги от страна на гражданите. Районна прокуратура-Асеновград стана една от първите, която въведе за работа Унифицираната информационна система в деловодната си програма.

Гергана Мутафова е участвала в редица работни групи към Висшия съдебен съвет – тази по натовареността, както и в работната група, изготвила Комуникационната стратегия на Съдебната власт. Представлявала е интересите на магистратите в Съвета по реформи към Министерство на правосъдието във връзка с последните изменения на Конституцията и ЗСВ. В периода от м. март 2015 г. до м. декември 2015 г. е била съпредседател на Гражданския съвет към ВСС.

От 2013 г. до момента Гергана Мутафова е Заместник - председател на Асоциация на прокурорите в България.

През 2016 г. Гергана Мутафова инициира междуведомствена среща с кметовете на малки общини, МВР и Областната управа за вземане на мерки за предотвратяване на битовата престъпност в отдалечени и слабо населените райони.

Гергана Мутафова е обществено активна и позната личност и сред гражданите на гр. Пловдив. Тя взима участие във всички проекти по програми, свързани с обучение на ученици и студенти - проект по програма „Пловдив за младите“, реализиран от Община гр. Пловдив и Сдружение Правата на жените, програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, програма „Заедно в час по етика и право“ и др. Като възпитаник на една от най-елитните езикови гимназии в България - Езикова гимназия „Пловдив“, понастоящем тя е председател на Обществения съвет към училището.

 

 

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В седем общини раздават екопечки за следваща зима

Седем общини си разделят по 65 млн. лв. за закупуване на печки за отопление на пелети. които ще бъдат раздадени безплатно на гражданите, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Финансирането по принцип е за 21 града, включени в наказателната процедура за качеството на въздуха срещу България.

Спряха вноса на близо 4 тона дрехи с токсични химикали

Близо 4 тона дрехи със силно токсични химикали са спрени за внос в страната. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването, чиито здравен контрол заедно с агенция „Митници“ са проверили контейнери с текстилни изделия и облекла, декларирани за внос у нас от трети страни. Количеството е открито при 922 пратки с блузи, рокли, панталони, тениски, дамски и мъжки ризи, работни униформи шалове, спално бельо, дамски и мъжки пижами.

7.9 млн. лв. държавни средства отиват за намаляване на безработицата

7.9 млн. лв. държавни средства отиват за намаляване на безработицата, съобщиха от социалното министерство. Разпределението на финансите се извършва по области на база на средногодишното равнище на безработица през предходната година.