Снимки

250 нови работни места ще бъдат разкрити за сънародниците ни в Босилеград, след като в сградата на Областната управа във Враня е подписан договор между Стопанското министерство на Република Сърбия и собственика на българската компания „Калинел“ - Марин Радевски. Според този договор във Вранска баня ще се строи нова производствена хала, а в Босилеград ще се адаптира съществуваща хала на бившия шивашки завод „Кобос“ и в следващите две години ще се открият около 250 нови работни места, от които първите 100 до края на тази година.

„Калинел“ произвежда готови текстилни продукти и през 2012 г. е приватизирала една производствена хала във Вранска баня, където работят 52 работници.

Българският посланик Радко Влайков в Сърбия припомни, че България и Сърбия до 2020 година трябва да усвоят 29 милиона евра за проекти между България и Сърбия по програмата за развитие на трасграничното сътрудничество. Общата оценка е, че тези инвестиции и трансграничното струдничество са от изключително значение за развитие на крайграничните райони и общини като Босилеград.

С това на практика приключи борбата за приватизация на „Кобос“. Процедурата продължи повече от една година поради съпротивата на община Босилеград, която оспорваше собствеността на „Кобос“.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

109 българи станаха милионери от наеми

109 българи са станали милионери от наеми на имоти. Това показват данни на Националната агенция за приходите (НАП), предоставени за „Монитор“.

Ремонтът на колата пред блока става незаконен

Ремонтите на автомобилите, освен дребните, ще бъдат забранени след приемането на новия Закон за пътните превозни средства. Така вече смяната на маслото по тротоарите, подмяна на ходова част и спирачки от „приятели“ или нерегистрирани сервизи ще бъдат незаконни, стана ясно по време на кръгла маса, на която беше обсъден новия нормативен акт.

Балкански форум събра инженери от няколко страни в София

Балкански инженерен форум на тема „Регионално сътрудничество за устойчива и консолидирана европейска перспектива на инженерните организации на Западните Балкани“ събра днес представители на гилдията от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Сърбия и Турция в София. Събитието, организирано от Европейския Съвет на строителните инженери е част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС. Форумът е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.