Снимки

Хлапетата във втори клас ще правят съпоставка между кирилица и латиница. Това предвижда проектът на учебна програма по български език и литература за втори клас, който е публикуван на сайта на МОН за обществено обсъждане. Друга новост е, че децата ще се учат да създават  електронна поздравителна картичка и SMS. Те ще имат и уроци за речева учтивост при писане на мобилно съобщение. Учебната програма включва още преразказване на текстове, свързани със здравословния начин на живот. Както и досега, хлапетата ще учат басни и фолклорни произведения, както и частите на речта – съществително име, прилагателно и глагол.

В шести клас пък учениците ще трябва да могат да отговарят на научен въпрос, както и да използват книги от електронни библиотеки и други електронно базирани информационни източници за изпълнение на конкретна изследователска задача. Както и досега шестокласниците ще учат за местоименията, времената в българския език и др.

В проекта на учебна програма за осми клас пък е включен речевия етикет в електронното общуване. Учениците ще трябва да могат да създават есе по морален проблем, както и електронно писмо.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

40 сигнала на ден за насилие над деца

Случаите на насилие или експлоатация над деца се увеличават. Дневно се подават между 20 и 40 сигнала, понякога дори достигат до 50, това заяви Елеонора Лилова, директор на Държавната агенция за закрила на детето. Само за първото тримесечие на 2018 г. агенцията е била сезирана 120 пъти за упражняване на тормоз над подрастващи. В някои от случаите се съобщава за повече от един вид насилие.