Снимки

Парламентарната комисия по вътрешна политика и общестевн ред прие вчера Бюджет 2016 на МВР. Предложението беше прието на първо четене с 9 гласа „за“ и 6 „против“.
По-рано през деня депутати от различни политически сили искаха на обсъждането на присъства и финансовият министър Владислав Горанов. Той обаче не се появи и представителите на БСП и ВМРО напуснаха залата.
По време на изслушването си пред комисията вътрешният министър Румяна Бъчварова обясни, че е изключително наложително да се осигури нова техника за полицейските структури, а именно компютри и минимум 1500 броя полицейски автомобили за подмяна на старите.
„Последната доставка на нови автомобили в МВР е осъществена през 2008 година. Разходите за издръжки и други разходи са намалени със 7 млн. лева, а за капиталови с 1 млн. лева. По този начин не може да бъде финансово осигурено изпълнението на основните дейности, осъществявани от структурите на министерството”, заяви Бъчварова.
След заседанието тя беше категорична, че отпада промяната в броя на заплатите на служителите в МВР, които са за обезщетение.
„Остават няколко теми, по които ще има разговори със синдикатите”, заяви тя. По думите ѝ това е ангажимент на бюджетната комисия и председателят ѝ - Менда Стоянова провежда консултации със синдикатите.
Бъчварова уточни, че тъй като предложението за отпадането на текстовете от преходните и заключителни разпоредби на закона за Бюджет 2016 трябва да дойде от депутат и самото оттегляне е ангажимент на Менда Стоянова, която лично ще го внесе между първо и второ четене.
„Целият текст от 9 до 16 параграф отпада и оттук нататък продължава обсъждането само в частта, която е за социалния пакет, но там има няколко теми, които би трябвало да се обсъдят. Едната е размерът на отпуските, порционът остава и няма да се променя – малко са промените, които ще бъдат направени”, заяви Бъчварова.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Илинден е, внимавайте с морето и с гостите у дома

Българската православна църква почита днес паметта на Св. пророк Илия - един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.

50 млн. лева ни носи окултният туризъм

Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм у нас, който все повече се популяризира напоследък. Това обясни пред „Монитор“ директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. Става дума за около 250 000 пътувания с такава насоченост. Руснаци, испанци и италианци също идват у нас, за да посещават места, които се смятат за свещени или че са енергийни центрове. Много от тях са били и тракийски светилища.