Снимки

В България се обучават 60 американски студенти, като само 11 от тях са в Американския университет. Останалите са записани в Софийския университет, Пловдивския и Тракийския, Нов български университет, Музикалната академия, както и в четирите ни медицински вуза. Някои от тях изучават културни връзки и геополитика на ЕС, графичен дизайн, психология (на английски), звукорежисура, звуков и медиен дизайн и др.

В БГ вузовете се обучават още студенти от Русия и Молдова, съответно 343 и 262. Курсистите от Кипър пък са 260. Те също се обучават в широк спектър от специалности, сред които са ерготерапия, социални дейности – регулиране и контрол в системата на социалните дейности, авиационна техника и технологии, география, клинична психология и др.

Студентите от Македония в българските висши училища пък са 697, докато тези от Китай – 78. Последните избират най вече Софийския университет за специалности като право, международни отношения, икономика, руска или английска филология.

Част от тях обаче се записват и в Музикалната академия и Художествената академия със специалности като живопис, мода, класическо пеене, поп и джаз пиано, музикознание и музикално изкуство. В българските висши училища не липсват и студенти от Индия. Те са общо 216 и следват основно медицина, като само в МУ – Плевен, учат 154-ма от тях. Други пък са записали „Икономика“ във Висшето училище по застраховане и финанси в София и „Информатика и компютърни науки“ в ТУ – София.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

АПИ: Ремонтът на „Тракия“ приключва в края на юни

До края на юни ще завърши ремонтът на двете платна в 22-километровия участък от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора. За първи път се затваря толкова голяма отсечка и целта ни е до началото на активния туристически сезон предвидените дейности да приключат, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.