11 са новите застрахователни посредници от държави-членки на Европейския съюз (ЕС), които искат да извършват дейност в България, показват данни на Комисията за финансов надзор (КФН) за август 2019 г. Други 5 пък са подали заявления за преустановяване на дейност. Общо уведомленията в края на осмия месец са 2 563.

За периода 1 август – 31 август 2019 г. комисията е получила уведомление и от немско застрахователно дружество с интерес да развива дейност у нас. Друго такова от Обединеното кралство пък търси да преустанови дейност. Към 31 август 2019 г. застрахователите от държави-членки, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на Република България, се запазва на 645.
От друга страна, броят на родните застрахователи, които искат да работят в държави от ЕС, се увеличава до 17. През август КФН е изпратила 3 нови уведомления от застрахователни компании със седалище в България до ЕС. Броят на застрахователните посредници с този интерес също расте до 44 като е изпратено само 1 уведомление на застрахователен посредник.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Предприемачи прогнозират по-малко инвестиции в промишлеността през 2020 г.

Инвестиционната бизнес анкета на Националния статистически институт, проведена сред предприемачи през октомври 2019 г., показва, че предприемачите очакват инвестициите през настоящата година да са с 10,5% по-малко в сравнение с предходната 2018 г.

Масово овощарите в Кюстендилско ги продават за ракия

Свръх производството на ябълки срина изкупната им цена

Масово овощарите в Кюстендилско ги продават за ракия

Свръх производството на ябълки срина изкупната им цена в Кюстендилско, оплакаха се местни земеделски производители. Те са принудени да продават продукцията си срещу 10 ст. за кг. на местния Винпром, където ги приемат за преработка на ишлеме срещу ракия.