11 месеца затвор за имотна измама

11 месеца затвор за имотна измама

Софийският районен съд осъди на 11 месеца затвор мъж за имотна измама, съобщиха от прокуратурата.

Сдът призна за виновен 47-годишния В. В., за измама, извършена в условията на опасен рецидив.

През февруари 2018 г. в София, с цел да набави за себе си имотна облага, В. В. заблудил Г. Я., че е собственик на недвижим имот - апартамент в София. В.В. представил на Г. Я. договор за покупко-продажба на посочения имот, с който удостоверил, че жилището е собственост на майка му, която е починала, както и че В. В. бил единствен наследник. В действителност В. В. знаел, че майка му не е собственик на имота, тъй като правото на собственост върху апартамента било придобито от друг купувач.

До 14.02.2018 г. в кантора на нотариус в София В. В. поддържал заблуждението у Г. Я., че е собственик на въпросния недвижим имот. В.В. предоставил пред нотариуса всички изискуеми документи, след което бил издаден нотариален акт за покупко-продажба на имота. Посочената в нотариалния акт сума била заплатена от Г. Я. на подсъдимия по банков път. По този начин В. В. причинил на Г. Я. имотна вреда в размер на 35 100 лева.

Деянието В. В. извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.

Присъдата не е окончателна. Може да бъде протестирата и обжалвана на втора инстанция.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.