11 културни дейци в Пазарджик ще получат до 1000 лв. еднократна помощ

11 културни дейци в Пазарджик ще получат до 1000 лв. еднократна помощ

Единадесет културни дейци от община Пазарджик ще получат еднократна финансова помощ от община Пазарджик заради пандемията от коронавируса, като средствата са осигурени от представителните на кмета Тодор Попов.

Общо 14 молби за помощ са били подадени в деловодството на Общинския съвет в срока до 14 май 2020 г., след което временната комисия по избора на хората с председател Гинче Караминова отся кандидатите по няколко критерии.

Сред тях са да имат настоящ адрес в общината, да не дължат пари на държавата и община Пазарджик, да не са служители по трудов договор към частна или държавна фирма, да не са осъждани с влязла в сила присъда, както и за периода на извънредното положение в държавата доходът на член от семейството им да не надвишава размера на една минимална работна заплата.

Кандидатите да бъдат подпомогнати трябваше да опишат поне един конкретен художествен факт, произведение или събитие, създадено, представено или реализирано на територията на община Пазарджик или на национално и международно ниво в сферата на визуалните или изпълнителските изкуства, самостоятелна или участие в колективна изложба, издадена книга, участие като автор или изпълнител в театрално, музикално или танцово изкуство за 2019 г.

От подадените 14 заявления 3 бяха отхвърлени, тъй като не отговаряха на някои от критериите. След проведените разисквания комисията реши финансовата помощ да бъде в размер от 750 лв. до 1000 лв. за всеки от останалите 11 кандидати.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.