11 фирми и 2-ма граждани глобени от РИОСВ-Пазарджик

11 фирми и 2-ма граждани глобени от РИОСВ-Пазарджик

11 фирми и 2-ма граждани са били санкционирани от пазарджишката Регионална инспекция за околната среда и водите, чиито специалисти през март и април 2020 г. извършиха 47 проверки в 31 обекта. Връчени са 5 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия и предприемане на мерки и са съставени 13акта.

За неизпълнение на условие от комплексно разрешително е съставен акт по Закона за опазване на околната среда на „Ди Ес Смит България”АД, както и на „Карскат”ЕООД (също по ЗООС), за неуведомяване на най-ранен етап на РИОСВ за инвестиционно намерение – разширение на основната дейност.

По Закона за управление на отпадъците са съставени девет акта – два на „Ресайкъл компани” ЕООД - за неизпълнение на условия от регистрационен документ, на „Екоинвестмънт” ЕООД - за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Пром Агро Трейд 68” ЕООД и на „Би Транс 2018” ЕООД, също за неизпълнение на условия от разрешително за дейности с отпадъци, на „Карскат” ЕООД за извършване на дейности с отпадъци без разрешително, на „Кабакчиев” ЕООД за нерегламентирано третиране на отпадъци. Още два акта са съставени на физически лица, за същото нарушение - нерегламентирано третиране на отпадъци.

По Закона за водите е съставен акт за установено административно нарушение –заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо ИЕО, поставени в разрешителното за заустване на „Каучук” АД.

Съставен е акт и на „Ресайкъл компани” ЕООД - за разширяване на дейността в имоти, за които не е проведена процедура по Закона за биологичното разнообразие.

След намесата и по предписания на РИОСВ-Пазарджик, през м. март и м. април са почистени от битови и строителни отпадъци – частен имот в с. Говедаре, общ. Пазарджик, еко пътека в м. „Огледалото”, близо до гр. Стрелча, новообразувано сметище в покрайнините на с. Дюлево и нерегламентирано сметище в района след кръстовището за гр. Брацигово и с. Капитан Димитриево, в посока гр. Пещера.   За периода са предприети действия по 19 сигнала и една жалба, съобщиха още от екоинспекцията в Пазарджик.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.