11,5 млн. лв. допълнително за съдебната власт, 3,7 млн. лв. - за затворите и арестите

11,5 млн. лв. допълнително за съдебната власт, 3,7 млн. лв. - за затворите и арестите

Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 11, 5 млн. лева по бюджета на съдебната власт, с които са се покрие неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт за 2021г.

Съгласно Закона за съдебната власт неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт за съответната година е за сметка на неизползвани наличности от предходната година и допълнителна субсидия от централния бюджет.

МС одобри допълнителни разходи за политика в областта на изпълнение на наказанията. Така3,756 млн. лева ще отидат за разходи за персонал в затворите и арестите.  След извършен в правосъдното министерство анализ на изпълнението на бюджета се установи, че се очаква недостиг  по тези пера.  Тези средства ще бъдат осигурени за сметка на намаление на планираните разходи за персонал по бюджетните програми „Правна рамка за функционирането на съдебната власт“, „Регистри“ и „Охрана на съдебната власт“ в рамките на „Политиката в областта на правосъдието“ и на планираните разходи за персонал по бюджетна програма „Администрация“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.