Снимки

Криминалното досие на съпругата на скандалния шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, е факт. Това реши състав на Софийския районен съд, с председател Мария Запрянова. С решение от 9.4.2018 г. магистратът е отхвърлил исковете на съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов против вестниците „Телеграф“ и „Монитор“.

По това дело Елисавета Панова твърдеше, че публикацията „Черния лебед на Лозан с кримидосие“ от 12.4.2017 г. е невярна, тъй като тя нямала криминална регистрация, а статията сериозно увреждала нейната професионална репутация, накърнявала доброто й име и честта й.

 

Претенцията

на Панова

беше за общо 30 000 лева, но по делото безспорно се доказа, че криминалната регистрация на съпругата на председателя на ВКС е факт. Нещо повече – в съдебната зала стана ясно, че Черния лебед (както я нарича съратникът на мъжа й Христо Иванов – б.р.) е регистрирана в масивите на МВР за хулиганство, придружено със съпротива на орган на властта, които Панова е извършила през 2004 г.

   Факсимилета: Решението на съда, с което се отхвърля искът на Черния лебед срещу „Телеграф“ и „Монитор“.

 

 

С решението на съда се потвърждават и няколко други скандални факти около семейството на Панов. Разбира се, това, че съпругата на най-висшия съдия в страната има криминална регистрация, е повече от недопустимо, но по-важното в случая е, че двамата до последно отричаха публично това обстоятелство. Нещо повече - без съмнение олигархичното задкулисие, начело с кръга „Капитал“ на Иво Прокопиев, е знаело за кримидосието на Елисавета Панова и очевидно е държало в зависимост председателя на ВКС и чрез тази тайна.

Истината беше разкрита миналата година в станалите публични стенограми „АРГО-гейт“, в които проваленият бивш правосъден министър Христо Иванов, в присъствието на Иво Прокопиев, нарича Елисавета Панова „Черен лебед“ в контекста на обсъждане на кандидатурата на Лозан Панов за президент. Чрез тези стенограми за първи път лъсна тоталната и дълго отричана преди това от самите участвали в разговорите лица зависимост между медии, журналисти, политици, съдии и грантови НПО-та на хранилката на Джордж Сорос, опитващи се да

 

инженерстват

политически проекти

да овладеят съдебната ни система и координирано да промиват общественото съзнание.

Всъщност и по въпросното дело на Елисавета Панова против „Телеграф“ и „Монитор“ за пореден път картите бяха свалени на масата, защото адвокат на съпругата на Лозан Панов се оказа не кой да е, а лично Георги Атанасов, който е член на Националния съвет на партия „Да(й), България“.

От същата кантора са и Даниела Доковска и Ина Лулчева, които застанаха рамо до рамо с грантово зависимите съдии от Съюза на съдиите на срамната политическа демонстрация, организирана от Лозан Панов на стълбите пред Съдебната палата в София през декември 2015 г.

 

Политическата

зависимост на Панов

от олигархичното задкулисие и досега беше основание за незабавната му оставка от най-висшия съдийски пост в България, но след решението на съда от 9.4.2018 г. по делото на Черния лебед против „Телеграф“ и „Монитор“ оставането на Лозан Панов на поста председател на ВКС вече се превръща в откровена обида към българските граждани, искащи независима съдебна система и справедливо правосъдие. Защото ако самата Елисавета Панова в интервюто си този месец пред вестник „Капитал“ заявява, че живеем в „похитена държава“, сега вече няма никакво съмнение от кого е похитена тя – от хора като Иво Прокопиев и Христо Иванов, които държат в зависимост съпруга й.

 

А лъжата на

Христо Иванов - Пинокио

(който бабува на нов, предварително обречен на неуспех олигархичен политически проект заедно с ДСБ и Зелените), че бил употребил термина „Черен лебед“ спрямо съпругата на Лозан Панов „просто ей така“ и същият е „без съдържание“, при положение че вече и съдът потвърди, че кримирегистрацията на Елисавета Панова е факт, означава за пореден път само едно – наглостта на присвоилите си титлата „морални ментори“ на обществото ни няма граници.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Лисици тероризират Съединение, душат кокошките на хората

Лисици продължават да тероризират жителите на Съединение. Нощните хищници влизали в стопанствата на хората и душели всичките им кокошки и пилета. Хората от градчето са пропищели от масовите набези, започнали през зимните месеци и продължаващи и в момента, през лятото. Ловците обаче са с вързани ръце, защото не могат да отстрелват хищниците в населено място. Това съобщи шефът на ловната дружина в градчето Гено Чобанов. Той обясни, че ловците искат да има законови промени, които да им позволят да отстрелват такива хищници и в населени места.

Горящо сметище обгазява шофьори край Кочериново

Горящо сметище обгазява пътуващите водачи по направлението Кочериново – Благоевград, алармираха потърпевши. Сигналът за инцидента е подаден в 7 часа в неделя, като на място пристигат два противопожарни екипа от Рила.