Снимки

Строен хоров ансамбъл на три гласа спретнаха медиите от фабриката за фалшиви новини. Едни и същи манипулатори в синхрон тровят публичното пространство - кръгът „Капитал“ на Иво Прокопиев, Костовистите от третия ден около „Медиапул“ и телевизия BIT и „Фрoгнюз“, които са на хранилка на българския Бърни Мадоф - Цветан Василев.

Ансамбълът, съставен от медии на олигархията, няма за цел да се явява на някое музикално риалити, а да прикрие престъпленията на своите господари и да смачка неудобните за тях публични личности и бизнеси, които пречат на далаверите им.

Досущ като отговорника по пропагандата на нацистите Йозеф Гьобелс се изживява олигархът Иво Прокопиев. И той като първообраза си изповядва тезата, че една лъжа, повторена 100 пъти, се превръща в истина. И също като Гьобелс Прокопиев използва притежаваната от него медия,

за да манипулира общественото мнение и да

насажда сътворените от него фалшиви новини

Последната акция на „Капитал“ и „Дневник“ най-ярко демонстрира, че тези медии не се занимават с писането на новини, а със сътворяването на откровени манипулации. Френетичният „анализ“ на дългогодишната журналистка и кадър на костовисткия печатен орган „Демокрация“ Петя Владимирова, посветен за пореден път на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски, още в началото си започва с признанието, че твърденията в него не са подкрепени с доказателства.

„Моля учтиво държавните регулатори да не ми казват "докажете", тъй като преди това те трябва да отговорят на редица въпроси.“ Освен че правописът, или по-скоро липсата му в този цитат е дословно предадена, в него се съдържа и квинтесенцията на редакционната политика на медийната група „Капитал“. А тя е, че фактите само пречат на производството на фалшиви новини. За сметка на това

Гьобелсовият принцип на Прокопиев е спазен

и фалшивият анализ мигновено е препечатан

и разпръснат по всичките налични комуникационни канали.

Именно такъв канал, по който се стича кафявото пропагандно съдържание, е сайтът „Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева, известна като майката на фалшивите новини. Георгиева редовно препечатва фалшивите новини на братските олигархични медии, сътворява свои собствени и играе ролята на втори глас в медийния хор, целящ да създава манипулации. С профила „бутиково“ издание наскоро беше създаден друг подобен сайт - „Клуб Z“, собственост на олигарха и подсъдим за укриване на данъци в особено големи размери Огнян Донев. Официално конкурентен на „Медиапул“, всъщност „Клуб Z“ редовно препечатва творенията им, а сайтът на Костовистите от третия ден им прави същите услуги. Отговорът защо уж конкурентни издания споделят обща редакционна политика се намира в стенограмите АРГО-гейт, където лъсва, че

Стояна, Прокопиев и служителят на

Огнян Донев – Иван Бедров, тайно се събират

за да чертаят задкулисни планове в полза на политическите интереси на своите господари. Чест гост на техните издания пък е бившият агент на Държавна сигурност Сашо, който по времето на Костов беше посланик в Русия, а днес се представя като блогъра и експерт по всичкология Илиян Василев. От енергетика, през банково дело, геополитика, а напоследък и оръжейна индустрия – агент Сашо винаги е готов да даде експертно становище и то винаги е в угода на неговите кукловоди.

Колега в манипулациите на Илиян Василев в настоящето е неговият бивш колега и в Държавна сигурност агент Академик, с цивилното име Огнян Стефанов.

Неговият сайт „Фрогнюз“ е на лична издръжка

на българския Бърни Мадоф – Цветан Василев

и затова дава всичко от себе си да заслужи финансовите инжекции, идващи от Белград, които всъщност са пари, загробени от вложителите в КТБ. Друга от медиите, които Василев държи на хранилка, е кабелната телевизия BIT, в която служители на Стояна Георгиева (Полина Паунова) се редуват с платени клакьори на Костов (Илиян Василев) и политици, финансирани от Прокопиев (Христо Иванов), за да бълват манипулации, чрез които да прикриват престъпленията на олигархичната шайка, създадена от Драгалевския лаборант. Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Гриша Ганчев и Сашо Дончев – все хора, които споделят общ генезис под крилото на Костов и общи настоящи проблеми, свързани с правосъдието.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.