Пълнолетен младеж от пловдивско село бе освободен от наказателна отговорност и бе глобен с 1000 лева, защото заживял на съпружески начала с момиче, ненавършило 16 години. От съвместното им съжителство им се родило и бебе.

Случаят на любовта на 18-годишния и неговата изгора, която била на 14г., когато заживели заедно, е от 2017г. Двамата се запознали през септември същата година и между тях пламнала огромна любов, става ясно от съдебното решение. Няколко месеца по-късно – в началото на 2018г., младите пожелали да живеят заедно. Тогава младежът бил навършил пълнолетие, а момичето било само на 14г. Въпреки несъгласието на родителите й, тя много плакала и настоявала, та в крайна сметка майка й и баща й се съгласили. Така девойката отишла в дома на жениха и същата вечер преспали.

В края на лятото на 2018г. момичето забременяло и на 22 май следващато година родило момченце, което било припознато от баща си. По време на бременността си девойката ходила на лекар, който уведомил социалните служби. Пред тях младите първо заявили, че са скарани и не живеят заедно, но по време на разследването на прокуратурата, станало ясно, че продължават да си живеят като семейство. През февруари 2019г. момичето навършило 16 г. и казало пред социалните, че има желание да сключи граждански брак с младежа, но щяло да бъде след година – две. Младият татко се признал за виновен в съда и молил за минимално наказание, което му било и наложено. Съдебното решение не е окончателно и може да бъде обжалвано.

По темата: сватба
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Деца и полицаи с флашмоб срещу тормоза в училище

Деца, психолози и полицаи от Пловдив се включиха с флашмоб срещу насилието в училище. Така те отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училищата, съобщиха от полицията в Пловдив.

Вторите проби потвърждават замърсяване на река Юговска с цианиди

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2, съобщиха от областната управа в Пловдив. Данните от вторите проби показват, че водите на река Юговска са замърсени с 12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма/л.