0

Ж ена, купувала гласове за политическа партия на изборите за Европейски парламент, е получила осъдителна присъда след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева.

Жена, купувала гласове за политическа партия на изборите за Европейски парламент, е получила осъдителна присъда след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева.

51-годишната Снежана Хр. получила в понеделник наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от 3 години, след като Търговищкият районен съд одобри споразумението между подсъдимата и Районната прокуратура в града.


Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май тази година от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че Снежана предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия. Продължаваното престъпление по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище.


Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени за гласуват за определена политическа партия. Повдигнато е обвинение на Наталия И. за престъпление по член 167, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от НК.